Maandag in Op1: Femke Halsema over rellen in Amsterdam om avondklok

Maandag in Op1: Femke Halsema over rellen in Amsterdam om avondklok
De gasten van maandag 25 januari

Kijktip :

Dit weekend zijn er in meerdere steden in Nederland rellen uitgebroken vanwege de avondklok. Wat begon als een protest, mondde uit in veel geweld en plunderingen. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema is te gast bij Op1 om te vertellen over haar weekend. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 25 januari

  • Voor het eerst doet bokslegende Rudi Lubbers zijn hele levensverhaal in de biografie ‘De man die bleef staan’. 25 jaar lang was hij ongeslagen Nederlands kampioen. Zijn hoogtepunt was die dag in 1973 toen miljoenen tv-kijkers zagen hoe hij twaalf rondes overeind bleef tegenover Muhammad Ali, de beste bokser ooit. Maar daarna kwam het leven van Rudi in een neerwaartse spiraal terecht. Hoe kon zo’n groot bokstalent zo hard afglijden? Vanavond zijn Rudi Lubbers en zijn dochter Vanessa te gast bij Op1.
  • Vandaag en morgen vindt in Nederland een internationale klimaattop plaats, de Climate Adaptation Summit 2021. Het doel van deze online klimaattop is het vinden van oplossingen voor problemen die klimaatverandering veroorzaken, zoals bijvoorbeeld extreme buien, droogte en een stijgende zeespiegel. Wat is er nog mogelijk na de geldverslindende coronacrisis en wat moet er nu als eerste gaan gebeuren? Daarover praten we met oud-topman van chemiebedrijf DSM Feike Sijbesma en met meteoroloog Helga van Leur.
  • Op 17 maart staan alweer de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur, maar komen die niet te snel? Dat onderzocht Peter Kanne, onderzoeksadviseur bij I&O Research. Politiek verslaggever Xander van der Wulp van de NOS peilde de meningen in politiek Den Haag.Henk Krol, lijsttrekker van Lijst Henk Krol, is in ieder geval voor uitstel. Zij zijn vanavond te gast bij Op1.
  • Sinds het invoeren van de avondklok is het ’s avonds na negen uur onrustig in veel Nederlandse steden. Gisteren liep het onder meer op het Amsterdamse Museumplein flink uit de hand. Te gast is Femke Halsema, burgemeester van de hoofdstad. Hoe zag haar dag eruit vandaag en hoe kijkt zij terug op de gebeurtenissen van gisteren?

Presentatie
Op1 wordt op maandag 25 januari gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Femke Halsema over rellen in Amsterdam om avondklok of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier