Dinsdag in M: Politiechef Pim Miltenburg over plunderingen & rellen in Nederland

Dinsdag in M: Politiechef Pim Miltenburg over plunderingen & rellen in Nederland
Dit zijn de gasten van dinsdag 26 januari

Kijktip :

Elke dag zitten er weer nieuwe gasten aan tafel bij talkshow M. Meerdere actuele onderwerpen worden besproken. Vandaag, dinsdag 26 januari, gaat het vooral over de rellen en plunderingen door heel Nederland, allemaal vanwege de avondklok.

DE GASTEN IN M - DINSDAG 26 JANUARI

  • Een 'vruchtbaar jaar' voor de verkiezingsconference
    Ook dit jaar speelt cabaretier Freek de Jonge zijn zesde verkiezingsconference vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens hem worden het dit jaar 'legendarische verkiezingen'. Helaas dit jaar geen volle zaal voor De Jonge en ook de try-outs voor Stemming 6 krijgen dit jaar een nieuwe vorm. Vanavond krijgen we een klein tipje van de sluier van de conference bij M!

  • Farmaceut AstraZenica komt de belofte niet na. De fabrikant gaat 60 procent minder doses leveren in de Europese Unie. ''Dat is een flinke domper'', aldus demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge. Een van de gevolgen? Het Nederlandse vaccinatiebeleid moet worden aangepast, terwijl tegelijkertijd de behoefte naar enige vorm van perspectief groter is dan ooit. Voorzitter Landelijk Overleg Infectiebestrijding Anja Schreijer en wetenschapsjournalist en medisch bioloog Jop de Vrieze schuiven straks aan.

  • De rellen van maandag 25 januari veranderden al snel in plunderingen. De roep om het leger wordt steeds groter, maar de aanpak blijft volgens demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus vooralsnog onveranderd. Via sociale mediakanalen zoals Telegram circuleren er allerlei berichten dat ook vanavond weer plunderingen zullen plaatsvinden. Hoe lang is de politie nog in staat om weerstand te bieden? We bespreken het laatste nieuws met politiechef Oost Nederland Pim Miltenburg, terrorismedeskundige Jelle van Buuren, politiek duider Sven Kockelmann en schrijver Bas Heijne.

Er volgen meer gasten.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in M: Politiechef Pim Miltenburg over plunderingen & rellen in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier