Recensie: The Dig is prachtig drama dat drijft op acteerwerk

Recensie: The Dig is prachtig drama dat drijft op acteerwerk
Met Ralph Fiennes in bijzondere rol

Film :

Vanaf 29 januari staat The Dig op Netflix. De film die volgens Netflix mee gaat doen om de grote filmprijzen, brengt precies wat je van de film verwacht: langzaam drama. Lees hier de recensie van The Dig.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Grafheuvels
Vlak voordat Europa uitbarst in oorlog huurt een rijke weduwe een amateurarcheoloog in, om de grafheuvels op haar landgoed te onderzoeken. Als ze een bijzondere ontdekking doen over het verleden van Engeland, gaat iedereen zich bemoeien met wat er nog meer in de aarde verborgen zou kunnen liggen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het is wel even inkomen, deze film. Het verhaal is sloom, maar de ontwikkelingen volgen elkaar redelijk snel op. Precies wanneer het verhaal lijkt uitverteld, komt er weer een laagje bovenop. Dat houdt de film bij elkaar. Carey Mulligan (die hoogtswaarschijnlijk meedoet om de Oscar voor haar rol in Promising Young Woman) en Ralph Fiennes dragen met hun uitstekende acteerwerk deze film. Een film die zonder hun talent ongetwijfelt in middelmaat had weggezakt. Op de achtergrond speelt de Tweede Wereldoorlog een rol, maar het blijft bij graven in het verleden. 4 sterren.

Cast
Naast Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Ralph Fiennes (Schindler's List) spelen ook Archie Barnes (His Dark Materials), Robert Wilfort (Man Up) en Paul Ready (The Death of Stalin) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Simon Stone (The Daughter).

Vanaf 29 januari 2021 is The Dig te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 112 minuten. IMDb-score: 7,1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Dig is prachtig drama dat drijft op acteerwerk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV