Maandag in M: Sigrid Kaag (D66) blikt vooruit op de verkiezingen

Maandag in M: Sigrid Kaag (D66) blikt vooruit op de verkiezingen
De gasten van maandag 1 februari

Kijktip :

In de coronacrisis komen er ook nog eens verkiezingen aan. En het is de grote vraag hoe de politieke partijen in deze zware tijd gaan proberen om stemmen binnen te slepen. Sigrid Kaag is een van de gasten vanavond bij M en zij vertelt hier meer over.

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - maandag 1 februari

  • Over zes weken gaan we weer naar de stembus. Maar vanwege de coronacrisis worden het andere Tweede Kamerverkiezingen dan we gewend zijn. Welke koers gaat het land varen? En wie staat er straks aan het roer? In aanloop naar de verkiezingen ontvangt M verschillende lijsttrekkers, met vandaag Sigrid Kaag van D66. Ze vertelt onder meer waarom ze eigenlijk lijsttrekker wilde worden.
  • De tweet van de achttienjarige Susanne maakte veel indruk. Ze was openhartig over de verkrachting die ze meemaakte op dertienjarige leeftijd. Tijd voor een 'shout-out naar zichzelf', dat ze er nog steeds is. Susanne ontving tienduizenden reacties met steunbetuigingen naar aanleiding van haar tweet, maar er was ook herkenning. Bijvoorbeeld bij de 52-jarige Hanneke, die zelf ook slachtoffer werd van seksueel geweld. Straks bespreken we met hen het belang van openlijk praten over dit onderwerp.
  • Demissionair minister Hugo de Jonge ligt onder vuur door de 'vaccinatie-rekenfout', Wopke Hoekstra zei vrijdag al dat de scholen open kunnen (vóór het OMT-advies bekend was), we staan aan de vooravond van een nieuwe persconferentie én de verkiezingen staan voor de deur. M bespreekt dit en meer met columnist van de Volkskrant Kustaw Bessems, politiek verslaggever Lamyae Aharouay en onderzoeksjournalist Willem Feenstra.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in M: Sigrid Kaag (D66) blikt vooruit op de verkiezingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier