Davis Cup-tennis Frankrijk - Nederland live op Ziggo Sport

Davis Cup-tennis Frankrijk - Nederland live op Ziggo Sport
Eerste ronde in de wereldgroep

Sport

Ziggo Sport doet live verslag van de eerste ronde van het David Cup-toernooi van 2018. De Nederlandse tennissers zijn na hun zege in de play-offs in september 2017 terug op het hoogste niveau. In de wereldgroep is Frankrijk begin februari de tegenstander.

Met Frankrijk speelt Nederland direct tegen de titelhouder. In de finale van de Davis Cup 2017, eind november, wonnen de Fransen met 3-2 van België. In 2014 was Nederland voor de laatste keer actief op het allerhoogste niveau in het landentennis.

Blijdschap na het bereiken van de wereldgroep

In het eerste weekend van februari is het aan Robin Haase, Thiemo de Bakker, Tallon Griekspoor en Jean-Julien Rojer om, onder leiding van bondscoach Paul Haarhuis, de Fransen te verrassen op de indoortennisbaan in Albertville. Voor de elfde keer staan Nederland en Frankrijk tegenover elkaar in de Davis Cup. Het wordt echter de eerste ontmoeting op hard court. Tot nu toe heeft Nederland nog geen enkele keer van Frankrijk weten te winnen.

De Davis Cup-wedstrijd Frankrijk - Nederland is op 2, 3 en 4 februari live te zien op Ziggo Sport op tv en via deze link ook gratis op YouTube. Op vrijdag 2 februari vanaf 13:30 uur, op zaterdag 3 februari vanaf 14:00 uur en op zondag 4 februari vanaf 13:00 uur.

Tags: frankrijk, sport, wedstrijd, davis cup, tennis, nederland, live, ziggo, robin haase, thiemo de bakker, toernooi, paul haarhuis, bondscoach, tallon griekspoor, ziggo sport

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »