Briljante misdaadfilm The Usual Suspects zie je woensdag op RTL 7

Briljante misdaadfilm The Usual Suspects zie je woensdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Soms zet een onbekende filmmaker zich uit het niets op de kaart, en blijkt de rest van zijn carrière niet te voldoen aan de hoge verwachtingen die hij wekte met zijn debuutfilm. Het overkwam Bryan Singer na zijn doorbraak met het briljante misdaadmeesterwerk The Usual Suspects. Deze film is woensdag te zien op Canvas en je kunt The Usual Suspects streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
In New York worden vijf criminelen opgepakt op verdenking van een grote diefstal. De volgende dag worden ze wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Zes weken later vindt er in de haven van San Pedro, Californië, een ontploffing plaats. Een van de misdadigers, de kreupele oplichter Verbal Kint, was getuige van de explosie en wordt verhoord door rechercheur David Kujan. De gebeurtenissen die hebben geleid tot de explosie en het daaraan voorafgaande slagveld worden naverteld aan de hand van Verbals getuigenis. Er lijkt iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw te hebben gezet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
In veel opzichten lijkt The Usual Suspects een klassieke whodunit, maar deze ingenieuze misdaadklassieker stijgt daar eigenlijk ver bovenuit. Regisseur Singer kon beschikken over een uitstekende, destijds nog grotendeels onbekende cast (het was de grote doorbraak van bijvoorbeeld Benicio del Toro) en weet de spanning over het voorval in de haven maximaal op te voeren. Kevin Spacey is de grote uitblinker in het geheel; hij won, net als het scenario van Christopher McQuarrie, een Oscar.

Cast
Naast Stephen Baldwin (Born on the Fourth of July) en Gabriel Byrne (Hereditary) zijn ook Benicio del Toro (Sicario) en Kevin Spacey (American Beauty). Deze productie is geregisseerd door Bryan Singer (X-Men).

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

The Usual Suspects (1995) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op woensdag 18 augustus om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 106 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante misdaadfilm The Usual Suspects zie je woensdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier