Doodenge horrorfilm Split zie je zaterdag 11 september op Veronica

Doodenge horrorfilm Split zie je zaterdag 11 september op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

James McAvoy kennen we onder meer uit de X-Men-franchise, maar de acteur wordt nog weleens ondergewaardeerd. Met de doodenge horrorfilm Split liet hij in 2016 zien een briljante acteur te zijn; McAvoy vertolkte een man met niet minder dan vierentwintig (!) verschillende persoonlijkheden. De film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Split streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Drie jonge meisjes worden op klaarlichte dag gedrogeerd en ontvoerd. Ze worden wakker in een duistere kelder en ontdekken dat de man die ze er bracht Kevin heet. Maar de volgende ochtend staat er iemand voor hun neus die er weliswaar uitziet als Kevin maar innerlijk heel anders in elkaar zit. Al snel blijkt de getroebleerde man drieëntwintig persoonlijkheden te hebben. De meisjes moeten zien te ontsnappen voordat ze worden geconfronteerd met zijn vierentwintigste, de enige voor wie ze écht bang moeten zijn: The Beast.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur M. Night Shyamalan beleefde in 1999 zijn wereldwijde doorbraak met de enorme horrorhit The Sixth Sense - inmiddels een klassieker. Hij kon de hoge verwachtingen met zijn volgende films niet waarmaken en wij beweren ook niet dat Split van hetzelfde niveau is. Deze productie is echter wél Shyamalans meest geslaagde film sinds The Sixth Sense. De regisseur weet de spanning constant vast te houden, en de kijker krijgt een claustrofobisch gevoel van de kelder waar de meisjes opgesloten zitten. Het geniale acteerwerk van McAvoy maakt het af.

Cast
Naast James McAvoy (Atonement) en Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) zijn ook Haley Lu Richardson (The Edge of Seventeen) en Betty Buckley (Carrie) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door M. Night Shyamalan (Glass).

Split (2016) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 11 september om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: horror, thriller. Speelduur: 117 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Doodenge horrorfilm Split zie je zaterdag 11 september op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV