Meesterlijke misdaadthriller Se7en vrijdag te zien op Net5

Meesterlijke misdaadthriller Se7en vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Topregisseur David Fincher keerde onlangs, na een afwezigheid van zes jaar, weer terug met een nieuwe film: Mank. Hoewel het weer een prachtige productie was, kan hij niet tippen aan één van Finchers vroegste meesterwerken: Se7en. Deze klassieker is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Se7en streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De New Yorkse politiedetective Somerset moet nog zeven dagen werken voor hij met pensioen gaat. In die periode moet hij zijn enthousiaste, maar onervaren opvolger David Mills opleiden. Samen ontdekken ze het spoor van een seriemoordenaar. Bij elke nieuwe moord laat die een souvenir achter. Elke moord heeft te maken met de zeven hoofdzonden: vraatzucht, hebzucht, lust, trots, jaloezie, luiheid en woede. Somerset gebruikt zijn connecties om de lijst van verdachten in te korten. Wanneer de agenten de vermoedelijke dader willen arresteren, kan hij echter ontsnappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Al bij de begintitels van Se7en is duidelijk dat deze film zowel gruwelijk als meesterlijk wordt. Het briljante en zeer originele script van Andrew Kevin Walker wordt door regisseur Fincher tot in de puntjes beheerst. Bovendien stuwt hij zijn vier hoofdrolspelers tot ongekende hoogten, en dat zijn ook niet de minsten: we hebben hier te maken met niet minder van vier (op dat moment nog toekomstige) Oscarwinnaars. De spanning is op sommige momenten bijna ondraaglijk en Walker en Fincher hebben ook nog een gruwelijke twist voor ons in petto.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) zijn ook Gwyneth Paltrow (Shakespeare in Love) en Kevin Spacey (American Beauty) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Fincher (Gone Girl).

Se7en (1995) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op vrijdag 19 februari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV