Subliem Russisch drama The Return (Vozvrashcheniye) zaterdag te zien op Canvas

Subliem Russisch drama The Return (Vozvrashcheniye) zaterdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Andrey Zvyagintsev

Kijktip :

Wanneer je verder kijkt dan de gebruikelijke Hollywood-blockbuster, biedt de filmwereld een schier oneindige schatkist aan internationale pareltjes. De Russische filmmaker Andrey Zvyagintsev is al jaren één van de beste regisseurs van Europa, en die status dankt hij onder meer aan The Return (originele titel: Vozvrashcheniye). Dit sublieme drama is zaterdag te zien op Canvas.

Het verhaal
The Return vertelt het verhaal van twee broertjes van dertien en vijftien jaar, wiens vader thuiskomt na twaalf jaar weg te zijn geweest. Ze benaderen hem logischerwijs enigszins terughoudend, maar de vader wekt de indruk de gemiste tijd goed te willen maken. Hij neemt hen mee op reis en leert hen onderweg allerlei levenslessen. Helaas doet hij dit op een nogal heftige en harde manier, en de jonge kinderen begrijpen niet waarom.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Het werk van Andrey Zvyagintsev verdient het absoluut om gezien te worden. De Russische cinema wordt vaak geassocieerd met ondoorgrondelijke art house-films, maar Zvyagintsev bewijst dat het ook anders kan. Hij maakt toegankelijke, doch ietwat langzame drama's die een bijzonder aangrijpend verhaal vertellen. Zijn recente films Leviathan (2014) en Loveless (2017) werden genomineerd voor een Oscar, maar zijn internationale doorbraak beleefde hij in 2003 met het prachtige The Return (Golden Globe-nominatie). Een hartverscheurend verhaal over familie, broederliefde en een afwezige vader.

The Return (2003) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 20 februari om 22.30 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 110 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Subliem Russisch drama The Return (Vozvrashcheniye) zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier