Prachtige film Saving Mr. Banks dinsdag te zien op SBS9

Prachtige film Saving Mr. Banks dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

De iconische film Mary Poppins uit 1964 is tot op de dag van vandaag geliefd. Wie is er niet groot geworden met de magische kinderjuf, geweldig vertolkt door Julie Andrews? De ontstaansgeschiedenis van die film is echter ook het vertellen waard, zoals blijkt uit Saving Mr. Banks. Dit prachtige drama is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Saving Mr. Banks streamen via onder meer Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Al twintig jaar lang probeert Walt Disney de rechten te vergaren van het boek Mary Poppins om het in een film te kunnen gieten. De auteur, P.L. Travers, weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door Hollywood. Als P.L. eenmaal in geldnood terechtkomt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Disneys aanbod in overweging te nemen. Ze reist af naar Los Angeles, waar ze Walt twee weken de tijd geeft om haar te overtuigen dat hij de juiste persoon is om dit geliefde icoon naar het grote scherm over te brengen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De excentrieke Emma Thompson zet in Saving Mr. Banks één van de mooiste en leukste rollen uit haar lange carrière neer. Als de nukkige P.L. Travers, die helemaal niets moet hebben van alle Disneykitsch, spat ze van het scherm - en dat werd terecht beloond met een Golden Globe-nominatie. Ook de immer innemende Tom Hanks is weer in vorm als Walt Disney, ook al speelt hij duidelijk de tweede viool. Na verloop van tijd wordt Saving Mr. Banks bijna net zo magisch als Mary Poppins: de muziek, het ontroerende verhaal én de nodige humor doen je vanzelf smelten.

Cast
Naast Emma Thompson (Love Actually) en Tom Hanks (Captain Phillips) zijn ook Colin Farrell (The Gentlemen) en Ruth Wilson (The Lone Ranger) te zien in Saving Mr. Banks. Deze film is geregisseerd door John Lee Hancock (The Blind Side).

Saving Mr. Banks (2013) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op dinsdag 23 februari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: comedy, drama. Speelduur: 125 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige film Saving Mr. Banks dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier