Disney+ Star opent zijn deuren: 315 titels, film-franchises en klassiekers

Disney+ Star opent zijn deuren: 315 titels, film-franchises en klassiekers
Disney+ verandert in een directe Netflix-concurrent!

Kijktip :

Vandaag 23 februari is een absolute feestdag voor alle filmliefhebbers. Disney+ zet zijn filmkluis voor volwassenen bijna volledig open, met een indrukwekkende waslijst aan films die vandaag beschikbaar zijn. Netflix heeft er een concurrent bij: Disney+ STAR is de naam! Gids.tv zet in dit lijstje vijf beroemde filmfrancises die op STAR te zien zijn op een rij.

Bekijk hier het complete aanbod van Star op Disney+

1. Alien-franchise

Deze films staan nu op Disney Plus: Alien (1979), Aliens (1986), Alien 3, Alien Vs. Predator en Alien: Covenant. Alien Resurrection ontbreekt

De legendarische Alien-franchise van Ridley Scott komt naar Disney+. De bemanning van een ruimteschip ontdekt een ander schip dat een mysterieus noodsignaal uitzendt. Ze gaan aan boord, en komen daar een onbekend organisme tegen, dat al snel op gruwelijke wijze jacht maakt op de bemanningsleden. Met waanzinnige rol voor Sigourney Weaver.

2. Deadpool

Deze films staan nu op Disney Plus: Deadpool en Deadpool 2

Disney is eigenaar van Marvel, de comicsgigant waar Deadpool ook onderdeel van is. De filmrechten voor de brutale antiheld lagen echter lange tijd bij 20th Century Fox. Door de overname van dat bedrijf is Deadpool gelukkig terug bij Marvel Studios. Zijn debuut in het MCU laat nog even op zich wachten, maar zijn allesbehalve kindvriendelijke eerste twee brute actiefilms met acteur Ryan Reynolds zijn wel binnenkort op Disney+ te streamen.

3. Planet of the Apes

Deze films staan nu op Disney Plus: Planet of the Apes (1968), Planet of the Apes (2001), Dawn of the Planet of the Apes en War For The Planet Of The Apes. Rise of the Planet of the Apes ontbreekt nog.

De Planet of the Apes-franchise weet al decennia lang succesvol te zijn in de bioscopen, en vooral de meest recente filmtrilogie pakte ijzersterk op. De heftige oorlog tussen de mensheid en apen gaat verder op Disney+, want zowel een beroemde klassieke film als de moderne films zijn daar op 23 februari te streamen.

4. Die Hard-franchise

Deze films staan nu op Disney Plus: Die Hard, Die Hard 2, Die Hard With A Vengeance, Live Free or Die Hard en A Good Day To Die Hard.

De originele Die Hard-film met Bruce Willis alias John McClane was een groot succes in de bioscopen. De complete originele trilogie staat ook vandaag op Disney+. Niet elke film is even goed als de eerste, maar met McClane wordt het nooit saai. Ook niet de zoveelste keer. Dikke en brute actie is gegarandeerd.

5. The Transporter

Deze films staan nu op Disney Plus: The Transporter en Transporter 2.

De eerste twee Transporter-films staan ook in de indrukkende lijst met films. Jason Statham vertolkt chauffeur Frank Martin, een ex-militair die zich specialiseert in het afleveren van pakketjes. Hij stelt nul vragen over de inhoud en weet uit de handen van de politie te blijven. Dat gaat goed, tot op een dag zijn laatste pakketje een jong meisje blijkt te zijn. Heerlijke popcornactie gegarandeerd!

Disney+ krijgt uitbreiding in de vorm van Star Original, met films, series en shows voor volwassenen. Star komt op op 23 februari naar Nederland. Hierboven staat een kleine selectie. Er zijn al 315 titels bekendgemaakt, en er komt steeds meer bij.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV