Woensdag in Op1: Ode aan Per Seconde Wijzer-proefspeler Kees van Heerikhuize

Woensdag in Op1: Ode aan Per Seconde Wijzer-proefspeler Kees van Heerikhuize
Dit zijn de gasten van woensdag 24 februari

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 24 februari 2021

  • Het aantal jongeren dat rondloopt met een mes op zak stijgt. Verontrustend nieuws, waardoor het kabinet overweegt om de verkoop van messen aan minderjarigen te verbieden. Vanavond bij Op1 praten we met Wicky van der Meijs die haar vader verloor in 2002, toen hij om nog altijd onbekende redenen door een onbekende dader werd neergestoken. En we praten met Mariëtte van Lith, die vijf jaar geleden haar broertje Bart verloor door een steekincident. Wicky en Mariëtte willen nu met een voorlichtingsfilm voor scholen aandacht vragen voor dit groeiende probleem.

  • Het is de langslopende tv-quiz van Nederland: Per Seconde Wijzer. Presentator Erik Dijkstra bracht op Facebook een bijzondere ode aan een drijvende kracht achter de quiz; proefspeler Kees van Heerikhuize. Al sinds 2007 wordt iedere quizvraag vooraf op Kees getest. Wat maakt ‘TestKees’, zoals zijn bijnaam luidt, zo geschikt als proefkandidaat? Erik en Kees schuiven vanavond samen aan bij Op1.

  • Marc Bonten stopt als afdelingshoofd microbiologie van het UMC Utrecht. Hij gaat per 1 maart een groot Europees academisch netwerk coördineren voor klinisch onderzoek op het gebied van infectieziekten. Want de corona-pandemie zal beslist niet de laatste pandemie zijn waar we mee te maken hebben. Vanavond vertelt Bonten erover in Op1.

  • Sabine Wittens is SEH-arts in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Zij zag de man binnenkomen die later de eerste coronapatiënt bleek. Dat is dit weekend een jaar geleden. Wat weet zij nog van die bewuste avond en wat ziet ze nu op haar afdeling in vergelijking met een jaar geleden?

  • In zijn nieuwe boek pleit Pieter Omtzigt voor een nieuw sociaal contract. De grote vraag: Hoe kan het vertrouwen in de overheid worden hersteld? Volgens de CDA’er moeten burgers beter worden beschermd tegen de macht van de overheid. Dat is de conclusie die hij trekt nadat hij zich met ziel en zaligheid heeft vastgebeten in de toeslagenaffaire. Een strijd die ook zijn tol heeft geëist bij hemzelf. Vanavond schuift Omtzigt aan bij Op1.

  • De Tweede Kamer debatteert al sinds vanochtend over de aanpak van de coronacrisis. Het kabinet kondigde dinsdagavond tijdens de persconferentie een aantal lichte versoepelingen aan. De Kamer oordeelt dat het kabinet zwalkt met het beleid, want waarom mogen massagesalons open, maar het hoger onderwijs niet? Politiek verslaggever Marleen de Rooy van de NOS is te gast.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Ode aan Per Seconde Wijzer-proefspeler Kees van Heerikhuize of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier