Recensie: Netflix-docu Pelé, van schoenenpoetser tot legendarische topvoetballer

Recensie: Netflix-docu Pelé, van schoenenpoetser tot legendarische topvoetballer
Swingende sportdocu en liefde voor Brazilië

Film :

Sinds 23 februari staat de nieuwe documentaire Pelé op Netflix. Een indrukwekkende en soms zelfs ontroerende sportdocumenaire over de legendarische topvoetballer en Braziliaanse trots Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. Lees hier de filmrecensie van Pelé.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1283 goals in 1367 wedstrijden
Deze documentaire gaat over het bijzondere leven van de Braziliaanse voetballer Edson Arantes do Nascimento - beter bekend als Pelé. Hij was de enige speler die maar liefst drie WK's won. De documentaire blikt terug op de buitengewone periode waarin hij van een jonge superster uitgroeide tot een nationale held, te midden van een heftig, radicaal en turbulent tijdperk in de Braziliaanse geschiedenis.

Een scène uit de documentaire 'Pelé'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
In de documentaire Pelé zijn de beelden van alle hoogtepunten uit Pelé's voetbalcarrière (voor een groot gedeelte) mooi digitaal gerestaureerd, en alleen daarom al een must-see voor de voetballiefhebber. De archiefbeelden worden afgewisseld met interviews met journalisten, schrijvers, zijn zus (die zeer trots over haar broer vertelt) en teamgenoten van Santos en de Seleção, die zowel anekdotes vertellen als voor de nodige context zorgen. Ook een tragedie komt voorbij: de vroege uitschakeling van Brazilië in 1966, wanneer Pelé door de Portugezen (met Eusébio, de Zwarte Parel, in hun midden) hardhandig wordt aangepakt en geblesseerd raakt. Een prachtige documentaire, die soms wat oppervlakkig blijft, maar voor voetbalfans een absolute aanrader is. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Pelé (Pelé: Birth of a Legend) is deze documentaire geregisseerd door Ben Nicholas en David Tryhorn (Crossing the Line).

Vanaf 23 februari is de documentaire Pelé te streamen op Netflix. Genre: Documentaire, Sport, Biografie. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 7,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Netflix-docu Pelé, van schoenenpoetser tot legendarische topvoetballer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier