Fantasiefilm The Shape of Water wint belangrijke filmprijs

Fantasiefilm The Shape of Water wint belangrijke filmprijs
Ligt een Oscar op de loer?

Nieuws :

The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro sleepte zaterdagavond een belangrijke filmprijs in de wacht bij de Producers Guild Awards. De fantasiefilm won de prijs voor de beste bioscoopfilm van het jaar. De Producers Guild Awards zijn doorgaans een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

De Producers Guild Awards zijn de prijzen van de vakbond van filmproducenten in Amerika en is, door zijn invloed en positionering zo vlak voor de Oscar-uitreiking, een goede graadmeter voor de Academy Awards (Oscars). Naast deze prijs, kreeg regisseur Del Toro eerder al de Gouden Leeuw op het festival van venetië en de prijs voor beste regisseur bij de Golden Globes.

:[article:img](src:"the-shape-of-water.jpg" title:"Doug Jones als het mysterieuze monster uit The Shape of Water.")

Andere belangrijke prijzen gingen zaterdagavond naar Pixars animatiehit Coco en de dramaserie The Handmaid's Tale.

Of The Shape of Water ook daadwerkelijk een Oscar-nominatie in de wacht sleept, is nog niet duidelijk. The Academy maakt op 23 januari alle genomineerden bekend. De fantasiefilm vertelt het verhaal van een vrouw die niet kan praten (Sally Hawkins) en de relatie die ze ontwikkelt met een watermonster (Doug Jones) in het geheime onderzoeksfinstituut waar ze werkt. Belangrijke rollen zijn er verder voor Octavia Spencer (The Help) en Michael Shannon (Nocturnal Animals).

The Shape of Water draait vanaf 14 februari in de bioscoop.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV