Dinsdag in Jinek: Harrie van der Velde over opstandige winkeliers in Drentse Klazienaveen

Dinsdag in Jinek: Harrie van der Velde over opstandige winkeliers in Drentse Klazienaveen
Dit zijn de gasten van dinsdag 2 maart

Kijktip :

Het plaatsje Klazienaveen was dinsdag 2 maart de meest opstandige plek van Nederland. Een groep winkeliers was het zat en besloot, tegen alle regels in, hun winkels te openen. Harrie van der Velde, voorzitter van de winkeliersvereniging van de Drentse gemeente, bedacht deze actie. Vanavond schuift hij aan. Bekijk hieronder wie er vanavond nog meer te gast zijn bij Eva Jinek aan tafel.

De gasten in Jinek van dinsdag 2 maart

  • Als we niet de makers zijn van onze toekomst, worden we het slachtoffer van onze toekomst. Was getekend: ontwerper en kunstenaar Daan Roosegaarde. Om die reden ontwierp hij met zijn team een kunstmatige zon die met specifiek licht de aanwezigheid van het coronavirus in publieke ruimtes, zoals pleinen en stadions, vermindert. Vanavond lanceert hij de Urban Sun aan tafel bij Jinek.

  • Terwijl de besmettingscijfers oplopen, gooiden winkeliers uit protest hun zaak open en stalden horecaondernemers hun terras uit. De druk op Den Haag neemt toe, maar komen er ook versoepelingen? Aan tafel: voorzitter Koninklijke Horeca Nederland en horecaondernemer Robèr Willemsen, cabaretier Guido Weijers en politiek verslaggever van RTL Nieuws Floor Bremer.

  • In de jaren 50, 60, 70 en zelfs nog in de jaren 80 werd er van grote schande gesproken als je als ongehuwde vrouw zwanger raakte. Het overkwam Trudy Scheele-Gertsen. Tegen haar wil moest ze haar kind afstaan. Net als twintigduizend andere moeders. In 2019 kondigde ze aan dat ze de Staat aansprakelijk stelt voor het leed dat haar is aangedaan. Haar verhaal schreef ze op in het boek 'Een kind krijg je voor het leven'. Vanavond schuift ze bij ons aan.

  • Nu de kappers en nagelsalons vanaf morgen weer open mogen, kunnen we kijken naar drie boezemvrienden: Chantal, Leco en Fred. Met een roze camper reizen ze door het land om mensen een make-over te geven.Chantal en Leco vertellen vanavond alles over het nieuwe programma Chantals Beauty Camper.

Jinek is elke werkdag rond 22:05 uur te zien op RTL 4. Je kunt alle afleveringen en alle fragmenten van Jinek terugkijken op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV