Erin Brockovich met ijzersterke Julia Roberts maandag te zien op RTL 8

Erin Brockovich met ijzersterke Julia Roberts maandag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Julia Roberts groeide in de jaren negentig uit tot de grootste vrouwelijke filmster ter wereld, maar een felbegeerde Oscar had ze nog niet op haar schouw staan. Tot 2001, want toen won ze de prestigieuze filmprijs voor haar ijzersterke hoofdrol in het op ware feiten gebaseerde Erin Brockovich. Deze prachtige dramafilm is maandag te zien op RTL 8 en je kunt Erin Brockovich streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De film is genoemd naar het hoofdpersonage, een gescheiden moeder van drie kinderen. Ze zit volledig aan de grond en een auto-ongeluk maakt haar misère nog een graadje erger. Erin smeekt bij haar advocaat om een kantoorbaan, en na enig aandringen krijgt ze de job. Daar stuit ze op een aantal verdachte medische gegevens, die te maken hebben met vervuild water in een sloppenwijk - wat in verband kan worden gebracht met een chemisch bedrijf. De taaie Erin overtuigt de bewoners dat ze iets moeten doen tegen deze schandalige praktijken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Deze film vormt nog altijd het hoogtepunt in de carrière van Julia Roberts. Ze maakte in de nineties vooral naam met romantische comedy's als Pretty Woman en Notting Hill, maar is ook een uitstekende drama-actrice. Met haar Oscar voor deze film versloeg ze onder meer Ellen Burstyn (Requiem for a Dream), volgens sommige filmkenners een grove fout. Feit blijft dat Roberts in Erin Brockovich boven zichzelf uitstijgt. Zó goed heeft ze sindsdien niet meer geacteerd, hoe sterk haar rollen in Closer (2004) en August: Osage County (2013) ook waren.

Cast
Naast Julia Roberts (Wonder) en Albert Finney (Big Fish) zijn ook Aaron Eckhart (The Dark Knight) en Marg Heldenberger (A Dog's Journey) te zien in Erin Brockovich. Deze film is geregisseerd door Steven Soderbergh (Ocean's Eleven).

Erin Brockovich (2000) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op maandag 8 maart om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV