Spectaculaire actiefilm Point Break maandag 15 maart te zien op RTL 7

Spectaculaire actiefilm Point Break maandag 15 maart te zien op RTL 7
Met Keanu Reeves en Gary Busey

Kijktip :

De Amerikaanse regisseur Kathryn Bigelow was in vele opzichten een pionier, want als één van de weinige vrouwen wist zij in Hollywood door te dringen tot het regisseursgilde. Vervolgens leverde ze ook nog eens typische mannenfilms af, zoals Point Break. Deze actiefilm is maandag te zien op RTL 7. Je kunt Point Break ook streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In Los Angeles is een bende bankovervallers actief die zichzelf The Ex-Presidents noemt. Tijdens hun overvallen dragen ze maskers van de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan, Jimmy Carter, Richard Nixon en Lyndon B. Johnson. FBI-agent Johnny Utah (gespeeld door Keanu Reeves) wordt als groentje samen met de ouwe rot Angelo Pappas (Gary Busey) op dit dossier gezet. Pappas is van mening dat de daders surfers zijn en dat is ook het enige aanknopingspunt dat ze hebben. Daarom gaat de jonge agent Johnny Utah undercover om als surfer informatie te achterhalen over The Ex-Presidents.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
In de meeste actiefilms vinden de spectaculairste scènes plaats tijdens adrenalineverhogende achtervolgingen, zenuwslopende shoot-outs of keiharde vechtscènes, maar Kathryn Bigelow kiest voor een andere weg. Zij brengt de surfcultuur van de Amerikaanse westkust op schitterende wijze in beeld, inclusief spectaculaire surfbeelden. Daarmee verwierf Point Break zich een plekje tussen andere unieke actiefilms en door de jaren heen groeide het uit tot een cultfilm, mede dankzij het vrouwelijke perspectief van de regisseur op de surfdudes. 4 sterren.

Point Break (1991) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 15 maart om 20.30 uur te zien op RTL 7. Je kunt de film ook streamen via Videoland.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV