Docuserie De kinderen van Ruinerwold vanaf woensdag te zien op NPO 1

Docuserie De kinderen van Ruinerwold vanaf woensdag te zien op NPO 1
Jessica Villerius volgde gezin dat wereldnieuws werd

Kijktip :

Ruim een jaar geleden werd het Drentse plaatsje Ruinerwold in één klap wereldnieuws, toen daar een gezin werd ontdekt dat jarenlang opgesloten zat in een boerderij. Documentairemaker Jessica Villerius volgde het gezin voor de serie De kinderen van Ruinerwold sindsdien op de voet.

De kinderen van Ruinerwold gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verhaal
De vier oudste kinderen van de familie, die jarenlang onder de radar leefde op een afgelegen boerderij in Drente, vertellen eenmalig hun verhaal voor de camera's. Samen met Villerius blikken ze terug op hun kinderjaren en de uitzonderlijke omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid. Eén van de kinderen, Jan, zorgt er op 13 oktober 2019 voor dat ze ontdekt worden door aan een lokale bareigenaar te vertellen dat hij is weggelopen van huis en hulp zoekt.

Verborgen bestaan
De bareigenaar twijfelt geen moment en schakelt de politie in en de autoriteiten ontdekken al snel dat Jan, samen met zijn broertjes en zusjes, jarenlang een verborgen bestaan leidde in Ruinerwold. Op hun boerderij leefden ze samen met vader Gerrit Jan van D. in het geheim en ongeregistreerd. Twee oudere broers en een zus wisten al eerder te ontsnappen. Deze broers, de zus en Jan zelf komen in De kinderen van Ruinerwold aan het woord.

De documentaireserie De kinderen van Ruinerwold is vanaf woensdag 24 maart wekelijks om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De kinderen van Ruinerwold terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie De kinderen van Ruinerwold vanaf woensdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier