Vanavond op tv: Edisons-uitzending Matthijs Gaat Door, Ruth Jacott in Sterren op het Doek

Vanavond op tv: Edisons-uitzending Matthijs Gaat Door, Ruth Jacott in Sterren op het Doek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 maart

Kijktip :

Ook deze zaterdagavond geldt er een lockdown en avondklok, maar er is gelukkig meer dan genoeg leuks op televisie te zien. Je kunt kiezen voor voetbal, of bijvoorbeeld een speciale Edison-uitzending van Matthijs Gaat Door. Ook verwelkomen Hoge Bomen en Sterren Op Het Doek nieuwe bekende sterren, en er gaat een spannende miniserie van start… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Thrillerfilm: Munich

Spike
20:30 uur

De film Munich draait om de Olympische Spelen van het jaar 1972 in München. Palestijnse terroristen vallen het Israëlische atletendorp binnen, twee atleten worden vermoord en negen anderen gegijzeld met een slechte afloop. Golda Meir, de premier van Israël, wil zich absoluut wreken en geeft Mossad-agent Avner de opdracht een team samen te stellen om de elf verantwoordelijke Palestijnen te vinden en te vermoorden.


Matthijs gaat door: Edisons-uitzending

NPO 1
20:30 uur

De laatste aflevering van Matthijs Gaat Door staat in het teken van de Edisons, de oudste en bekendste muziekprijs van Nederland. In het programma van Matthijs van Nieuwkerk worden alle winnaars van een Edison bekendgemaakt. Een groot deel van de winnaars winnaars treedt ook op. Genomineerd dit jaar zijn onder anderen Di-Rect, Davina Michelle, André Hazes, Snelle, Rob de Nijs, Bilal Wahib, Miss Montreal en Typhoon. Het overzicht van de belangrijkste categorieën:

Song

  • DI-RECT - Soldier On
  • Bilal Wahib - Tigers
  • Racoon - Het is al laat toch

Album

  • Typhoon - Lichthuis
  • Eefje de Visser - Bitterzoet
  • Kevin - Animal Stories

Pop

  • Snelle - Single releases uit 2020
  • Davina Michelle - my own world
  • Tabitha - Hallo met mij


Sterren op het Doek: Ruth Jacott

NPO 2
20:40 uur

Deze week wordt zangeres Ruth Jacott geportretteerd in Sterren op het Doek. Ondertussen voert ze een persoonlijk gesprek met presentator Özcan Akyol. Jacott staat model voor drie getalenteerde kunstenaars op een voor haar zeer vertrouwd podium in Schouwburg Velsen. In een persoonlijk gesprek vertelt ze Özcan Akyol over de rol die haar ouders ieder voor zich in haar leven spelen en op welke wijze haar scheiding haar tot een sterke vrouw heeft gevormd. Aan het eind van de aflevering krijgt Ruth Jacott het resultaat te zien. Uit de drie kunstwerken mag ze er één kiezen om mee naar huis te nemen. De overige twee worden geveild voor een goed doel.


Live: Jong Duitsland - Jong Oranje (EK onder 21)

NPO 3
20:55 uur

Om 21:00 uur live verslag van Jong Duitsland - Jong Oranje op het EK voetbal onder 21 jaar, voorafgegaan door vanaf 19:55 uur een nabeschouwing op de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Letland en de voorbeschouwing op Jong Oranje. Op het EK in Hongarije en Slovenië is de Nederlandse talentenploeg begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Jong Roemenië. Deze zaterdag is Jong Duitsland de tegenstander. Die ploeg won met 3-0 van Jong Hongarije. Na de drie groepswedstrijden (dinsdag zijn de laatste) gaan de nummers één en twee naar de kwartfinales. De knock-outfase wordt eind mei/begin juni gespeeld. Presentator Sjoerd van Ramshorst kijkt met analisten Theo Janssen en Ibrahim Afellay naar de duels van Jong Oranje. Arman Avsaroglu geeft het commentaar.


Hoge Bomen: Jack van Gelder

SBS 6
21:50 uur

Deze week zit zanger Jan Smit aan de piano bij Jeroen van der Boom in een nieuwe aflevering van Hoge Bomen. De Volendammer zit dit jaar alweer 25 jaar in het vak en is in die periode uitgegroeid van kindster tot populaire volkszanger, die hit na hit scoorde. Vorig jaar kwam er plotseling een einde aan alle voorspoed toen Smit werd getroffen door een burn-out. Hij vertelt openhartig over deze moeilijke periode en praat ook emotioneel over zijn kinderen.


Nieuw: Des

NPO 2
22:25 uur

De spannende Britse miniserie Des is vanavond met een dubbele aflevering en volgende week zaterdag met het slot rond 22:25 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over de beruchte Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen, die tussen 1978 en 1983 minstens vijftien jonge mannen van het leven beroofde. Op 9 februari 1983 wordt in de Londense wijk Hornsey een gruwelijke vondst gedaan; de afvoer van een appartementencomplex blijkt verstopt te zijn door menselijke resten. Al snel heeft de politie een verdachte op het oog, die tot hun verbazing meer dan bereid is om zijn verhaal te doen.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Edisons-uitzending Matthijs Gaat Door, Ruth Jacott in Sterren op het Doek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV