Heftig en aangrijpend drama Loving dinsdag te zien op SBS9

Heftig en aangrijpend drama Loving dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Nog meer dan in Nederland hebben raciale spanningen en tegenstellingen een rol gespeeld in de Verenigde Staten. Zwarte mensen hebben veel obstakels moeten overwinnen, zoals het recht om met een ander 'ras' te trouwen. Zo'n verhaal wordt verteld in Loving. Deze prachtige film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Loving streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Richard Loving is een witte bouwvakker uit het plaatsje Caroline County, in de Amerikaanse staat Virginia. Hij wordt verliefd op een zwarte vrouw uit zijn woonplaats, Mildred Jeter - ook een vriendin van de familie. Als Mildred ontdekt dat ze zwanger is, besluiten ze te trouwen. Er is echter één probleem: het is 1958 en een interraciaal huwelijk is ten strengste verboden. Ze rijden naar de hoofdstad, Washington, D.C., om te trouwen. Het wordt een lange strijd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De Verenigde Staten waren in de jaren vijftig en zestig het toneel van een felle strijd voor de mensenrechtern door Afro-Amerikanen. Vorig jaar laaide het racismedebat opnieuw op na de gewelddadige dood van George Floyd, en dus lijkt Loving actueler dan ooit - hoewel een interraciaal huwelijk inmiddels doodgewoon is in de VS. Gelukkig maar, want ware liefde hoort alles te overwinnen. De (waargebeurde) strijd van de Lovings wordt op prachtige wijze verteld in deze aangrijpende film, met een Oscargenomineerde hoofdrol van Ruth Negga.

Cast
Naast Joel Edgerton (Zero Dark Thirty) en Ruth Negga (Ad Astra) zijn ook Marton Csokas (Alice in Wonderland) en Nick Kroll (The Addams Family) te zien in Loving. Deze film is geregisseerd door Jeff Nichols (Take Shelter).

Loving (2016) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 3 augustus om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 123 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftig en aangrijpend drama Loving dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier