Maandag in De Vooravond: Simone Weimans reikt Four Freedoms Award uit

Maandag in De Vooravond: Simone Weimans reikt Four Freedoms Award uit
De gasten van maandag 29 maart

Kijktip :

Maandag is het weer tijd voor een nieuwe uitzending van De Vooravond. Hierin wordt onder meer gesproken over de persvrijheid, die momenteel in Nederland zo nu en dan behoorlijk wordt bedreigd. Daarom wordt er een bijzondere prijs uitgereikt.

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - maandag 29 maart

  • De persvrijheid staat onder druk. Steeds vaker worden journalisten aangevallen, vaak via woorden, soms zelfs fysiek. Afgelopen weekend was het weer raak: kerkgangers in Urk en Krimpen aan de IJssel belaagden verslaggevers. Maar journalisten zijn onmisbaar in een democratie. Om dat te onderstrepen reikt Simone Weimans woensdag één van de prestigieuze 'Four Freedoms Awards' uit. Zij schuift aan met Thomas Erdbrink, die jarenlang verslag deed in Iran.
  • Te zien op Netflix: 'Seaspiracy'. Een ontluisterende documentaire die glashard laat zien hoe overbevissing het leven in de oceanen vernietigt.Mátyás Bittenbinder zag de docu en is onder de indruk.
  • Spermadonor Jonathan heeft wereldwijd al honderden kinderen verwekt. In Nederland mag een donor maximaal 25 kinderen op de wereld zetten, maar die regels blijken makkelijk te omzeilen. Jonathan lijkt ook niet van plan om op te houden. Aan tafel twee moeders die hem willen stoppen, Melissa Vermeulen en Patricia Bosch. Ook schuift Ties van der Meer aan, directeur van stichting Donorkind. Gezamenlijk roepen zij op tot betere registratie en wetgeving.
  • Op het podium Nick & Simon, met een voorproefje van het speciale concert 'Als Ik Je Weer Zie'; een ode aan alle mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt. Met onder meer OG3NE, Douwe Bob en Chanquito, Jeangu Macrooy, Dolly Dots, Kinky Boots, Jim van der Zee en Yosina Roemajauw & Jonge Strijkers en Blazers Nederland. Te zien op zaterdag 3 april, 20:30 bij BNNVARA op NPO 1.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in De Vooravond: Simone Weimans reikt Four Freedoms Award uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier