Fantastische misdaadfilm No Country for Old Men maandag te zien op Spike

Fantastische misdaadfilm No Country for Old Men maandag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De gebroeders Coen verkeerden lange tijd in het indie-filmcircuit, maar al in 1996 wisten ze ook bij de Oscars te scoren met de klassieker Fargo. Het duurde echter nog tot 2007 voordat ze een échte mainstreamhit te pakken hadden met No Country for Old Men. Deze film is maandag te zien op Spike en je kunt No Country for Old Men streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De Texaan Llewelyn Moss stuit tijdens het jagen op enkele lijken en een koffer met twee miljoen dollar. Het lijkt erop dat een drugsdeal uit de hand is gelopen. Moss besluit zijn vondst niet aan de politie te melden, maar de koffer met geld mee te nemen. Vanaf dat moment wordt hij achterna gezeten door de psychopatische huurmoordenaar Anton Chigurh, die de twee miljoen aan de rechtmatige eigenaar moet teruggeven. Intussen onderzoekt sheriff Ed Tom Bell wat er allemaal precies is gebeurd. Hij stuit op een wijdvertakte chaos.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
De Coens wisten met No Country for Old Men een buitengewoon sfeervolle film te maken, die regelmatig doet denken aan een moderne western. Hun vaste cameraman Roger Deakins wist als geen ander het stoffige Texaanse landschap in beeld te brengen en Tommy Lee Jones, die Ed Tom Bell speelt, lijkt zo weggelopen te zijn uit een film van John Ford. No Country for Old Men werd door de critici unaniem bestempeld als één van de beste films van 2007 en dat resulteerde in vier Oscars: Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Aangepaste Scenario.

Cast
Naast Tommy Lee Jones (Lincoln) en Javier Bardem (Skyfall) zijn ook Josh Brolin (Sicario), Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Kelly Macdonald (Finding Neverland) te zien in No Country for Old Men. Deze film is geregisseerd door Ethan en Joel Coen (The Big Lebowski).

No Country for Old Men (2007) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is maandag 16 mei om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 122 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische misdaadfilm No Country for Old Men maandag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV