Vanavond op tv: Nieuwe panelshow Goed Fout, Frontlinie, Forrest Gump en meer

Vanavond op tv: Nieuwe panelshow Goed Fout, Frontlinie, Forrest Gump en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 april

Kijktip :

Vanavond gaan een aantal nieuwe programma's van start. Zo kun je kijken naar de nieuwe panelshow Goed Fout, waarin comedian Edson Da Graça en Martijn Koning en wisselende gast-BN'ers de morele barometer van Nederland peilen. Ook is de nieuwe journalistieke serie Frontlinie te zien op NPO2 en kun je kijken naar een gloednieuw seizoen van Nieuw Zeer. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedy-dramafilm: Forrest Gump

Comedy Central
20:30 uur

Tom Hanks levert een verbazingwekkende acteerprestatie als Forrest, een gewone man wiens simpele onschuld een generatie belichaamd.


Nieuw: Goed Fout

NPO 3
21:17 uur

In de nieuwe panelshow Goed Fout peilen comedians Edson Da Graça en Martijn Koning en wisselende gast-BN'ers de morele barometer van Nederland. Wat kan en mag er eigenlijk nog in een tijd waarin onze lange tenen alsmaar lijken te groeien? Zodra er ook maar iemand zich beledigd dreigt te voelen, vliegen we elkaar massaal in de haren. Elke uitspraak moet nu door wel honderd lagen sociale controle. Comedians Edson en Martijn kunnen er inmiddels over meepraten. In Goed Fout wordt besproken wat kan en wat absoluut niet meer mag. Mag je bijvoorbeeld nog genieten van je favoriete James Bond-film of is die toch echt te vrouwonvriendelijk? Moeten kaartspellen, toiletten en maandverband inderdaad genderneutraal zijn? Is het goed dat standbeelden, straatnamen en strips in de ban gaan? Om deze vragen te beantwoorden hebben de makers een panel van duizend mensen videofragmenten en uitspraken voorgelegd met één simpele vraag: kan dit? Het is aan de teams van Edson en Martijn om elke keer in te schatten welk percentage van de ondervraagden vindt of iets nog door de beugel kan. Elke zondag om 21:20 uur op NPO 3, onder leiding van Katja Schuurman.


Terug: Nieuw Zeer

NPO 3
21:25 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Nieuw Zeer, een komische sketchserie over de pijnpunten van nu waar veel over gepraat en geschreeuwd wordt, maar te weinig om wordt gelachen. Van nepnieuws tot #metoo, van populisme tot Piet, van klimaat tot corona, van woke tot waan van de dag. De hangijzers zijn nog heter, de tenen nog langer en dit nieuwe seizoen is nog scherper en vileiner dan voorheen. Met onder anderen Ilse Warringa als bevlogen beeldenstormer, Pierre Bokma als zitplas-weigeraar, Elise Schaap als reality-ster Hymke, Lies Visschedijk als bezorgde ouder en Georgina Verbaan als veganist. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 3.


Nieuw: Frontlinie

NPO 2
21:25 uur

In de nieuwe journalistieke serie Frontlinie bericht correspondent Bram Vermeulen op indringende wijze over ontwikkelingen uit de hele wereld die in ons dagelijkse nieuws vaak niet meer dan een voetnoot zijn. In de eerste tv-uitzending van Frontlinie is het Bram Vermeulen en cameraman Sven Torfinn als eerste internationale cameraploeg gelukt Mozambique binnen te komen sinds het geweld escaleerde in het noorden van het land. Dit is een van de mooiste plekken van Afrika. Maar in de afgelopen maanden zijn meer dan een half miljoen Mozambikanen uit de dorpen in de kuststrook van de noordelijke provincie Cabo Delgado gevlucht. Een islamitische groepering, die trouw heeft gezworen aan Islamitische Staat, zorgt er met maximale terreur voor dat de dorpelingen op de vlucht slaan. Vermeulen probeert uit te zoeken waarom die groepering dit doet. Vijf zondagen om 21:25 uur op NPO 2.


Concert: Rondje Hazes

NPO 3
22:00 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Vanuit het Concertgebouw in Amsterdam brengen Nederlands grootste artiesten de vele hits van André Hazes ten gehore. 2021 is het jaar dat André Hazes 70 jaar geworden zou zijn. Een mooi moment om weer stil te staan bij deze legendarische zanger. De muziek van onze volksheld verbroedert, verenigt, biedt troost en zorgt voor saamhorigheid door alle lagen van de bevolking heen. Met optredens van onder anderen Tino Martin, Xander de Buisonjé, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti, Lil' Kleine, Emma Heesters, OG3NE en Samantha Steenwijk. De registratie van het Hazes-concert is vanavond te zien op NPO 3.


Medialogica: toeslagendrama

NPO 2
22:20 uur

Het nieuwe seizoen van Medialogica start met een reconstructie van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag en de rol van de media in het drama. De afgelopen maanden onderzochten de makers van Medialogica meerdere gebeurtenissen waarbij beeldvorming een cruciale rol heeft gespeeld. Met in de komende weken de beeldvorming rond Willem-Alexander, journalistiek in crisistijd en de hydroxychloroquine-hype. In deze eerste uitzending: het toeslagendrama in drie aktes. Hoe kon het gebeuren dat de overheid burgers jarenlang als fraudeur zag? En welke rol spelen media bij het blootleggen van de toeslagenaffaire? Reconstructie van de beeldvorming op drie cruciale momenten. Van de Bulgarenfraude in 2013 tot een kritisch rapport van de Nationale Ombudsman uit 2017 en de latere onthullingen door journalisten van Trouw en RTL Nieuws. Langzaam maar zeker komen de ernst en de omvang van de toeslagenaffaire aan het licht. Waarom heeft het vijftien jaar geduurd? En welke rol spelen beeldvorming en media hierbij?Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nieuwe panelshow Goed Fout, Frontlinie, Forrest Gump en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier