Woensdag in Andere Tijden: Nederland slaat aan het trimmen in de jaren 60

Woensdag in Andere Tijden: Nederland slaat aan het trimmen in de jaren 60
Een terugblik op de campagne "Trim u fit!"

Kijktip :

Woensdagavond (7 april) is er weer een nieuwe aflevering van Andere Tijden te zien op NPO 2. Deze week staat er een luchtig onderwerp centraal: we blikken terug op het eind van de jaren zestig, toen Nederland massaal aan het trimmen sloeg om fit te worden.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hart- en vaatziekten
In de jaren zestig nam het aantal Nederlanders met hart- en vaatziekten schrikbarend snel toe en daarom begon de Nederlandse Sport Federatie in samenwerking met de overheid een campagne in 1969, waarmee ze de bevolking massaal aan het bewegen wilden krijgen: "Trim u fit!" Trimbanen schoten vervolgens als paddestoelen uit de grond.

Goede voorbeeld
Ook ging minister Luns zwemmend op de foto om het goede voorbeeld te geven. Andere Tijden laat met historisch beeldmateriaal het enorme succes van de campagne zien - een succes dat tot vandaag de dag doorklinkt. Wim de Heer, een van de bedenkers van de actie, sportprofessor Maarten van Bottenburg en marathoncracks Gerard Nijboer en Marja Wokke komen aan het woord.

Andere Tijden is elke woensdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Andere Tijden: Nederland slaat aan het trimmen in de jaren 60 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier