Dinsdag in Op1: Gert-Jan Segers & Joost Vullings over het formatieproces

Dinsdag in Op1: Gert-Jan Segers & Joost Vullings over het formatieproces
Dit zijn de gasten van dinsdag 6 april

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 6 april 2021

  • Het had een paasweekend om te bezinnen moeten worden, maar rustig in Den Haag is het vandaag allerminst.Gert-Jan Segers van de ChristenUnie is in ieder geval duidelijk. Hij wil niet met Rutte in een nieuw kabinet. Het bemoeilijkt het proces van formatie. Vanavond bij Op1 reageert de fractievoorzitter op de commotie die is ontstaan na deze uitspraak en schuift politiek verslaggever Joost Vullings aan met het laatste nieuws uit Den Haag.

  • De lente is begonnen en dus maakt Nederland zich op voor de halfjaarlijkse vogeltrek. Van kievit tot grutto, in deze tijd vliegen duizenden vogels van over de hele wereld naar ons kikkerlandje om hier te komen broeden. Vogelaars Ruben Hein en Ruurd Jelle van der Leij hebben hun verrekijker en fotocamera klaarliggen en zullen de komende tijd regelmatig naar de horizon turen op zoek naar het perfecte plaatje. Vanavond bij Op1 vertellen de twee wat er zo bijzonder is aan deze periode.

  • Curaçao telt procentueel de meeste coronabesmettingen ter wereld. Wat is hier aan de hand? Documentairemaker Wensly Francisco is al een jaar de coronasituatie op het eiland aan het filmen en kon nog net het laatste vliegtuig terug naar Nederland nemen voor de complete lockdown begon. Journalist en presentator Natasja Gibbs spreekt van een horrorscenario op de Caraïben. Vanavond praten zij samen met de Jaap van Dissel van Curaçao, Izzy Gerstenbluth, over de situatie op het eiland en hoe het zover heeft kunnen komen.

• Gaan de terrassen binnenkort weer open? Als het aan Hubert Bruls ligt wel. De voorzitter van het Veiligheidsberaad wil dat er zo snel mogelijk een plan komt voor het openen van de terrassen en andere buitenactiviteiten. Vandaag kwam het Veiligheidsberaad hierover bijeen en Bruls heeft vanavond bij Op1 het laatste nieuws.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Gert-Jan Segers & Joost Vullings over het formatieproces of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV