Misdaadthriller Swordfish met sterrencast woensdag te zien op Veronica

Misdaadthriller Swordfish met sterrencast woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De Amerikaanse regisseur Dominic Sena verzamelde in 2001 een sterrencast voor zijn misdaadthriller Swordfish. Het resultaat werd geslacht door de critici en deed het niet best aan de kassa, maar heeft door de jaren heen toch een prima reputatie opgebouwd. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Swordfish streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Gabriel Shear, een gevaarlijke spion die terrorisme wil aanpakken, heeft geld nodig en moet de wereld van cyberspace betreden, ook wel Swordfish genaamd. Als het hem lukt deze wereld te betreden, heeft hij de beschikking over miljarden dollars uit illegale regeringsgelden. Om het geld te stelen, heeft hij een superhacker nodig. Gabriel en zijn knappe partner Ginger lokken de hacker Stanley door hem te beloven wat hij nooit kan hebben: een kans om een nieuw leven te beginnen met zijn dochter Holly. Wanneer Stanley zich in hun wereld begeeft, realiseert hij zich dat niets in deze operatie is wat het lijkt. Hij is een pion geworden in een complot dat veel onheilspellender is dan een cyberbankberoving. Operation Swordfish is begonnen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Swordfish kampt met het euvel dat veel actie- en misdaadthrillers treft: een gebrek aan logica en flinke plotgaten. Er zitten behoorlijk wat bizarre scènes en wendingen in de film, maar regisseur Sena koos overduidelijk voor lol trappen in plaats van een goed doortimmerd verhaal serveren. Hij propte een flinke overdaad aan explosies en onzinnige actiescènes in Swordfish, maar ondanks het ongeloofwaardige verhaal zorgt dat wel voor een buitengewoon vermakelijke zit - afgemaakt met een schmierende John Travolta.

Cast
Naast Hugh Jackman (Logan) en John Travolta (Pulp Fiction) zijn ook Halle Berry (Cloud Atlas) en Don Cheadle (Hotel Rwanda) te zien in Swordfish. Deze film is geregisseerd door Dominic Sena (Gone in Sixty Seconds).

Swordfish (2001) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op woensdag 21 april om 22.35 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 99 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Misdaadthriller Swordfish met sterrencast woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV