Vanavond op tv: nieuwe programma's Leven voor de dood en Waarde van de aarde

Vanavond op tv: nieuwe programma's Leven voor de dood en Waarde van de aarde
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 21 april

Kijktip :

Vanavond gaan er diverse nieuwe programma's van start bij de publieke omroep. Patrick Lodiers presenteert het heftige Leven voor de dood en Twan Huys is te zien met zijn eerste KRO-NCRV-klus Waarde van de aarde. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 21 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kinderen kopen een huis: nu wel enthousiast

SBS 6
20:30 uur

Als de kinderen de kans krijgen om zelf op zoek te gaan naar een huis voor hen en hun ouders, worden ze plots wel enthousiast om te gaan verhuizen. Dat blijkt ook in deze aflevering van Kinderen kopen een huis. De familie Cobben met kinderen Mike (13) en Marit (16) woont in Oosteind. De kinderen zitten beiden op school in Tilburg waar zij een speciaal talentenprogramma volgen (voetbal en dans). Dagelijks zitten zij ruim twee uur in de bus naar en van school.


Tv-première: Voor elkaar gemaakt

RTL 8
20:30 uur

Op RTL 8 is de tv-première van Voor elkaar gemaakt te zien. Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan. Hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een onenightstand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij onvruchtbaar is geworden. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens.


Nieuw: Leven voor de dood

NPO 1
21:30 uur

In het nieuwe programma Leven voor de dood volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf mensen die dagelijks met zelfmoordgedachtes rondlopen en mensen, zoals vrijwilligers bij 113, die zich inzetten om zelfmoord te voorkomen. Simone, Roland, Chantal, Mees en Rudy waren zo dapper om Patrick een jaar lang toegang te geven tot hun leven en alles met hem te delen. Hun mooie momenten en ook hun meest donkere gedachten, de camera is er steeds bij.


Nieuw: Diep

NPO 3
22:15 uur

In het nieuwe programma Diep laten zes bekende Nederlanders zich allemaal één nacht opsluiten door presentator Joram Kaat. Ze gaan de nacht in zonder telefoon, maar met een levensvraag die voor hem of haar belangrijk is. In de eerste aflevering wil verslaggever Dennis Schouten antwoord op de vraag hoe hij meer kan genieten van het leven. Zijn leven trekt in rap tempo aan hem voorbij. Hij is altijd aan het werk. Maar kan daar, ondanks alle successen, eigenlijk niet van genieten.


Nieuw: Waarde van de aarde

NPO 2
22:20 uur

Twan Huys begint aan zijn eerste programma voor omroep KRO-NCRV. In Waarde van de aarde onderzoekt hij wat er schuil gaat achter de handel in grondstoffen. In de eerste aflevering gaat Twan Huys op onderzoek in de schimmige wereld van goud. De zoektocht brengt hem onder meer in Suriname, een van de grote exporteurs van goud. De jacht op goud daar leidt tot grootschalige vernietiging van het milieu en de verwevenheid van de goudsector met politieke en criminele netwerken komt boven water.


Docu: Only the Devil Lives Without Hope

NPO 2
23:20 uur

De spannende documentaire Only the Devil Lives Without Hope gaat over de Oezbeekse Dilya, die nooit de hoop verliest in haar gevecht voor vrijlating van haar broer Iskandar. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie verruilde Dilya's vaderland Oezbekistan de ene dictatuur voor de andere. President Karimov bouwde een 'rijk van geweld' waarin velen gevangenzitten op basis van valse terrorismeaanklachten. Een van de gevangenen is Dilya's broer Iskandar.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV