Vrijdag in De Vooravond: Claudia de Breij vertelt over haar bijzondere voorstelling

Vrijdag in De Vooravond: Claudia de Breij vertelt over haar bijzondere voorstelling
De gasten van vrijdag 23 april

Kijktip :

Ondanks de coronapandemie werkte Claudia de Breij de laatste tijd toch aan een nieuwe voorstelling. Die kan ze helaas niet voor publiek opvoeren, maar er waren wél camera's bij. Ze vertelt erover in De Vooravond. Wie zijn er nog meer te gast?

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - vrijdag 23 april

  • Taal is veranderlijk, hoezeer verstokte taalpuristen dit ook proberen tegen te gaan. Dat blijkt maar weer na de ophef over de laatste grammaticale aanpassingen die in de Algemene Nederlandse Spraakkunst werden opgenomen; ‘groter als’ moet bijvoorbeeld gewoon kunnen. Goede ontwikkeling of taalverloedering? De Vooravond vraagt het het Frits Spits, al jaren presentator van het radioprogramma ‘De Taalstaat’ en neerlandicus Ellen Deckwitz.
  • Claudia de Breij creëerde een grootse voorstelling over het leven van variété-icoon Heintje Davids. Maar door corona kon ze de show niet spelen. Gelukkig maakte regisseur Suzanne Raes voor Het Uur van de Wolf een documentaire over de totstandkoming van de show. Zij schuiven beiden aan.
  • Een nieuwe editie van onze Friday Night Club. Deze keer wordt u ontvangen door de dames en heren van Krezip.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in De Vooravond: Claudia de Breij vertelt over haar bijzondere voorstelling of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier