Indrukwekkende thriller In the Valley of Elah zie je vrijdag op Net5

Indrukwekkende thriller In the Valley of Elah zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

In 2007 was In the Valley of Elah één van de eerste Hollywoodfilms die het thema van de oorlog in Irak aansneed. De film verbindt dit thema op handige wijze aan een spannend misdaadverhaal over een verdwijning, met prachtig resultaat. Je ziet deze productie vrijdag op Net5 en je kunt In the Valley of Elah streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
Oud-agent van de militaire politie Hank Deerfield wordt op een dag gebeld door het leger. Zijn zoon Mike is enkele dagen geleden met de krijgsmacht van de Verenigde Staten teruggekeerd uit de Irakoorlog en sindsdien spoorloos. Het leger wil weten of Deerfield wat weet, alleen hoort die voor het eerst dat zijn zoon überhaupt terug is. Samen met detective Emily Sanders besluiten Hank en zijn vrouw Joan een zoektocht te beginnen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Paul Haggis wordt regelmatig verguisd omdat zijn film Crash er in 2006 met de Oscar voor Beste Film vandoor ging, hoewel veel mensen dat een sentimenteel en weinig subtiel verhaal vonden. Toch neemt dat niet weg dat hij enkele prachtige films heeft gemaakt, waartoe ook In the Valley of Elah behoort. Haggis laat hiermee zien ook een ingetogen misdaaddrama te kunnen maken, waarbij hij kan leunen op een ijzersterke cast met drie Hollywoodsterren in de hoofdrol (waarvan Tommy Lee Jones een Oscarnominatie kreeg) en mooie bijrollen van onder anderen James Franco en Josh Brolin.

Cast
Naast Tommy Lee Jones (Lincoln) en Charlize Theron (Bombshell) zijn ook Susan Sarandon (Cloud Atlas) en Jonathan Tucker (Charlie's Angels) te zien in In the Valley of Elah. Deze film is geregisseerd door Paul Haggis (The Next Three Days).

In the Valley of Elah (2007) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 7 mei om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 121 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende thriller In the Valley of Elah zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier