Recensie: Oxygene brengt hevige claustrofobie en angstaanvallen

Recensie: Oxygene brengt hevige claustrofobie en angstaanvallen
Knap gemaakte thriller met lichte horrorelementen

Film :

Vanaf 12 mei staat de film Oxygene op Netflix. Bij de horrorfans is de Franse regisseur Alexandre Aja (bekend van films als Haute Tension, Crawl en de geslaagde remake The Hills Have Eyes) een grote naam. Zeer weinig zuurstof en naar adem happen staat op het programma, je bent gewaarschuwd. Lees hier de filmrecensie van Oxygene.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

M.I.L.O
Het verhaal gaat over een jonge vrouw die ontwaakt in een cryogene kamer. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze in deze doos, die nauwelijks groter is dan een doodskist, terecht is gekomen. Haar enige gezelschap is het intelligente computerprogramma MILO, die verantwoordelijk is voor haar gezondheid. Terwijl de zuurstof langzaam opraakt, moet ze diep in haar geheugen graven naar een manier om aan deze angstaanjagende nachtmerrie te ontsnappen.

Actrice Mélanie Laurent in de film 'Oxygene'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Je moet van goeden huize komen om als actrice op één locatie de kijker te boeien in een soort hypermoderne doodskist. Het lukt hoofdrolspeelster Mélanie Laurent in deze film. De Franse thriller doet denken aan de benauwde film Buried met Ryan Reynolds. Zet je schap voor een uitstekende duistere start en een meeslepende negentig minuten met een paar subtiele schrikeffecten en hartkloppingen. Niet elke plotwending is even geloofwaardig, maar door het verhaal wordt dat vergeven. Last van claustrofobie? Sla deze film dan maar over, maar mensen die niet vies zijn van avondje paniek in een te kleine ruimte is dit een sterke aanrader. 3,5 ster.

Cast
Naast Mélanie Laurent (6 Underground) zijn ook Mathieu Amalric (Sound of Metal) en Malik Zidi (Vers la bataille) in deze film te horen of te zien. Deze productie is geregisseerd door Alexandre Aja (Crawl).

Vanaf 12 mei 2021 is de film Oxygene te streamen op Netflix. Genre: Thriller, Drama, Sciencefiction. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 6,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Oxygene brengt hevige claustrofobie en angstaanvallen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV