Documentaire Operatie Songfestival vrijdag te zien op NPO 2

Documentaire Operatie Songfestival vrijdag te zien op NPO 2
De opbouw van het spektakel

Kijktip :

Vrijdagavond (21 mei) zendt NPO 2 de documentaire Operatie Songfestival uit. Want hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, het Songfestival organiseren in Nederland? Wat komt er allemaal bij kijken?

Operatie Songfestival gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Duncan Laurence
Na een periode van droogte die maar liefst 44 jaar duurde won Duncan Laurence in 2019 het Songfestival namens Nederland, waarmee hij de opvolger van Teach-In werd. Met zijn nummer 'Arcade' won hij de Europese liedjeswedstrijd glansrijk, maar het zorgde ook meteen voor stress in Nederland: bij de winst hoort namelijk ook de organisatie van de volgende editie.

Rotterdam
Na het nodige gesteggel en het beoordelen en evalueren van diverse 'bids' voor de organisatie, viel de keuze uiteindelijk op Ahoy Rotterdam - een evenementenhal die zich bij uitstek leent voor het produceren van de grootste muzikale liveshow ter wereld. In de documentaire volgen we producenten, presentatoren en het creatieve team achter de schermen, die van deze 'beast of a show' een groot succes maken.

De documentaire Operatie Songfestival is op vrijdag 21 mei om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de docu Operatie Songfestival terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Operatie Songfestival vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV