Woensdag in Iedereen had het erover: Arjan Erkel werd ruim 600 dagen gevangen gehouden

Woensdag in Iedereen had het erover: Arjan Erkel werd ruim 600 dagen gevangen gehouden
Art Rooijakkers duikt in de recente geschiedenis

Kijktip :

Woensdagavond is er weer een nieuwe aflevering van Iedereen had het erover te zien op RTL 4. Deze week duikt Art Rooijakkers in twee spraakmakende gebeurtenissen uit het recente verleden: één uit 1995, de ander uit 2002.

Iedereen had het erover gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bedevaartsoord
Rooijakkers begint in het jaar 1995. Uit het niets groeide de mijnwerkersenclave in Brunssum uit tot wereldnieuws toen er een Mariabeeldje begon te huilen. Een bizarre gebeurtenis, die nóg spraakmakender werd door het soort tranen: dat waren geen gewone, maar tranen van bloed. De Zuid-Limburgse plaats werd uit het niets een bedevaartsoord.

Arjan Erkel
Na dit bijzondere verhaal reizen we door - of terug, het is maar net hoe je het bekijkt - naar het jaar 2002. Rooijakkers heeft een ontmoeting met Arjan Erkel, die in 2002 werd ontvoerd in de autonome Russische republiek Dagestan. Vervolgens zat deze medewerker van Artsen Zonder Grenzen ruim zeshonderd dagen gevangen. Een bijzondere terugblik op een hachelijke periode.

Iedereen had het erover is elke woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt alle afleveringen van Iedereen had het erover terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Iedereen had het erover: Arjan Erkel werd ruim 600 dagen gevangen gehouden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier