De racisme kennistest maandag te zien op NPO 3: wie weet het meest over racisme?

De racisme kennistest maandag te zien op NPO 3: wie weet het meest over racisme?
Bekende Nederlanders wagen zich aan quiz

Kijktip :

Deze week was het precies een jaar geleden dat George Floyd overleed na buitensporig politiegeweld. Na zijn dood ontketende de Black Lives Matter-beweging zich als nooit tevoren, en dus is het een goed moment om De racisme kennistest nog eens uit te zenden.

De racisme kennistest gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Bekende Nederlanders
Laat het maar aan BNNVARA over om een 'kennistest' te bedenken over actuele thema's; daar heeft de omroep inmiddels ruimschoots ervaring mee. En wat vormt een betere aanleiding voor De racisme kennistest dan de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie? In de studio gaan Sahil Amar Aïssa en Natasja Gibbs het gesprek aan over racisme met bekende Nederlanders.

Institutioneel racisme
Onder anderen Ronnie Flex, Olcay Gulsen, Peter R. de Vries en Willie Wartaal beantwoorden twintig vragen over racisme. Er wordt niet getest hoe racistisch iemand is, maar juist geprobeerd om de kennis over racisme bij het publiek te vergroten én handvatten aan te reiken om racisme te bestrijden. Wat is institutioneel racisme, hoe ziet alledaags racisme eruit en wat doet het met je geest als je slachtoffer bent van racisme?

De racisme kennistest is op maandag 31 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je De racisme kennistest terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op De racisme kennistest maandag te zien op NPO 3: wie weet het meest over racisme? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV