Woensdag in Op1: Jan Jaap van der Wal over eenmalige theatershow 'En Route’

Woensdag in Op1: Jan Jaap van der Wal over eenmalige theatershow 'En Route’
Dit zijn de gasten van woensdag 2 juni

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 2 juni

  • De vondst van een baby’tje in een Amsterdamse afvalcontainer schudde afgelopen februari heel Nederland wakker. Gelukkig werd het kindje gered, maar dit mag nooit meer gebeuren vinden Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker. Margriet stelde dichtbundel ’t Liefste Kind’ samen om aandacht te vragen voor stichting de Beschermde Wieg van oprichter Barbara Muller, die dagelijks wanhopige jonge vrouwen een helpende hand biedt. De biologische moeder van Anouk Bakker had deze hulp niet: zij werd zelf ten vondeling gelegd. Vanavond zijn de drie vrouwen te gast in Op1.

  • Cabaretier Jan Jaap van der Wal mag eindelijk terug het theater in, maar doet dat anders dan anders. Hij gaat dit keer niet op zomertournee, maar speelt eenmalig ‘En Route’ voor vijftig bezoekers in Alkmaar. Vanavond in Op1 vertelt Van der Wal hoe deze show tot stand is gekomen in een jaar waarin zo weinig mogelijk was.

  • De meerkoet is de meest voorkomende vogel in Nederland en heeft ook het meeste weg van de mens. Bioloog Auke-Florian Hiemstra en stadsecoloog Remco Daalder hebben hun werkende leven in dienst gesteld van de vogel. En die is – naar menselijk gebruik – aan het recyclen geslagen. Het broedseizoen is volop in gang en in de meerkoetnestjes zitten niet alleen takjes en riet, maar ook massaal plastic afval. Is dit noodzaak of zitten er ook voordelen aan het gebruik van plastic? Vanavond in Op1 vertellen de mannen alles over

  • Na AstraZeneca mogen zestig-minners vanaf nu óók niet meer worden geprikt met het Janssen-vaccin. Dat besloot het demissionaire kabinet vandaag na advies van de Gezondheidsraad. Of dat begrijpelijk is en of het verstandig is ook kinderen vanaf twaalf jaar te vaccineren met het oog op besmettingen dit najaar, bespreken we met kinderarts Károly Illy en immunoloog Marjolein van Egmond.

  • Als we Jesse Klaver mogen geloven zit de formatie muurvast. Van informateur Mariëtte Hamer mogen de politieke partijen even niets meer loslaten. Een nieuw kabinet lijkt nog ver weg. Vanavond vertelt politiek verslaggever van EenVandaag Joost Vullings in Op1 of we een lange formatiezomer tegemoet gaan.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Jan Jaap van der Wal over eenmalige theatershow 'En Route’ of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier