Paul Verhoeven-klassieker RoboCop zie je vrijdag op RTL 7

Paul Verhoeven-klassieker RoboCop zie je vrijdag op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Na diverse Nederlandse successen (Turks fruit, Soldaat van Oranje) maakte Paul Verhoeven in de jaren tachtig de overstap naar Hollywood. Daar brak hij in 1987 op grootse wijze door met het briljante RoboCop. Deze science fiction-klassieker is vrijdag te zien op RTL 7 en je kunt RoboCop streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
In het Detroit van de toekomst wordt een agent neergeschoten door een bende criminelen, die onder leiding staat van Clarence Boddicker. Enkele prominente wetenschappers en artsen slagen erin de agent te transformeren in een onhoudbare cyborg, RoboCop genoemd. RoboCop is ongevoelig voor kogels en uitgerust met de zwaarste hightech-bewapening. Hij slaagt er al snel in de door misdaad geteisterde straten van Detroit veilig te maken, maar hij wordt al snel geteisterd door flashbacks van zijn vroegere leven, waardoor hij zijn gruwelijke dood volledig herbeleeft. Nu is hij niet alleen uit op gerechtigheid, maar ook op wraak.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met RoboCop boekte Verhoeven zijn eerste succes in Hollywood, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Veel Amerikanen (vooral serieuze critici) werden geprovoceerd door het extreme geweld in de film en de satirische toon die Verhoeven gebruikt - want de Amerikaanse cultuur belachelijk maken is natuurlijk not done. Maar juist dat element tilt deze science fiction-film boven het gros van de films binnen dit genre uit. Het geeft RoboCop een originele invalshoek en bovendien levert Verhoeven ook op het gebied van actie en indrukwekkende effecten. Een film die je gezien moet hebben.

RoboCop (1987) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 4 juni om 22.40 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 102 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Paul Verhoeven-klassieker RoboCop zie je vrijdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV