Heftige documentaireserie Outcry vanaf maandag 7 juni te zien op NPO 3

Heftige documentaireserie Outcry vanaf maandag 7 juni te zien op NPO 3
Veelbelovende footballer ziet carrière in duigen vallen

Kijktip :

Vanaf maandag 7 juni zendt NPO 3 de vijfdelige documentaireserie Outcry uit. Hierin wordt het verhaal van de zeventienjarige Amerikaan Greg Kelley verteld. Hij had een prachtige footballcarrière in het verschiet liggen, maar die viel plotseling in duigen.

Outcry gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Aanranding
Maar weinig mensen kunnen zich voorstellen hoe American footballer Greg zich voelde toen hij op fysiek gebied op de toppen van zijn kunnen zat, aan het begin van zijn laatste schooljaar in Leander, Texas. Zijn leven stond echter volledig op zijn kop toen Greg beschuldigd werd van het seksueel aanranden van een vierjarig jongetje.

Gevangenisstraf
Het gevolg: een gevangenisstraf van 25 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating én een footballcarrière in duigen. Meteen ontstaat er echter een grote steunbeweging voor Greg. Deze groep mensen bleef vragen stellen over het onderzoek, de tactieken tijdens de vervolging en de uiteindelijke geldigheid van de veroordeling.

De documentaireserie Outcry is vanaf maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni te zien op NPO 3 (maandag tot en met donderdag om 21:55 uur, vrijdag om 21:10 uur). Je kunt elke aflevering van Outcry terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaireserie Outcry vanaf maandag 7 juni te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier