Recensie: Judas and the Black Messiah is eerlijke film met geweldig acteerwerk

Recensie: Judas and the Black Messiah is eerlijke film met geweldig acteerwerk
Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield in geweldige bijrollen

Film :

Vanaf donderdag 10 juni (bij Pathé op 17 juni) draait de nieuwe film Judas and the Black Messiah in de Nederlandse bioscopen. Daniel Kaluuya won voor deze film een Oscar voor beste bijrol, maar is de film ook de moeite waard? Lees hier de filmrecensie van Judas and the Black Messiah.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Black Panthers
Het verhaal speelt zich af in 1968. De jonge, charismatische activist Fred Hampton wordt voorzitter van de afdeling Illinois van de Black Panther Party, een partij die een eind wil maken aan het politiegeweld en de moord op zwarten en strijdt voor vrijheid en zelfbepaling binnen de zwarte gemeenschap.

Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield in Judas and the Black Messiah

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De film start direct met actie en eigenlijk blijft dat de volledige speeltijd het geval. De manier waarop de film blijft balanceren tussen actiescènes en dialogen die zowel de harde als de zachte kant van de Black Panthers laat zien. Vooral de interne strijd van O'Neal (Lakeith Stanfield) zuigt je letterlijk de film in. Uiteraard heeft Oscarwinnaar Kaluuya een fantastische performance in huis. Een film die uitblinkt in eerlijkheid: 4 sterren.

Cast
Naast Daniel Kaluuya (Get Out) en Lakeith Stanfield (Sorry To Bother You) spelen ook Jesse Plemons (The Irishman) en Dominique Fishback (Project Power) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Shaka King (Newlyweeds).

Vanaf 10 of 17 juni 2021 is Judas and the Black Messiah te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Biografie. Tijdsduur: 126 minuten. IMDb-score: 7,5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Judas and the Black Messiah is eerlijke film met geweldig acteerwerk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier