Vanavond op tv: Femke Halsema in College Tour, slotaflevering De Druiventros

Vanavond op tv: Femke Halsema in College Tour, slotaflevering De Druiventros
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 juni

Kijktip :

Vanavond ontvangt presentator Twan Huys samen met een zaal vol studenten Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, in College Tour. Verder onder meer de laatste aflevering van De Druiventros: d'r op of d'r onder. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Dramafilm: The Color Purple

SBS 9
20:30 uur

SBS9 zendt vanavond het prachtige drama The Color Purple uit. Celie is jarenlang seksueel misbruikt door haar stiefvader en heeft twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei af heeft moeten staan. Op haar veertiende wordt ze uitgehuwelijkt aan weduwnaar Albert, die haar behandelt als een slavin en haar scheidt van de enige persoon van wie ze zielsveel houdt: haar zus Nettie. Celie wordt veertig jaar gevolgd terwijl ze zoekt naar haar identiteit.


Nieuw: How Do They Do It? met Tim Senders

Discovery
20:30 uur

Tim Senders is de presentator van het nieuwe seizoen van How Do They Do It?, waarin te zien is welke geavanceerde technieken en productieprocessen achter gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven zitten. In het nieuwe seizoen staan duurzaamheid en innovatie centraal. Van een milieuvriendelijke oplossing om schepen te coaten tot een duurzame manier om het voedselprobleem in de wereld aan te pakken.


College Tour: Femke Halsema

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van College Tour is de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema te gast. Twan Huys interviewt haar samen met een groepje studenten. Halsema zat dertien jaar voor GroenLinks in de Tweede Kamer en is sinds 2018 burgemeester van onze hoofdstad. Aan de vooravond van het EK voetbal, dat deels in Amsterdam plaatsvindt, spreekt Femke Halsema over de uitdagingen die ze de afgelopen jaren op haar pad vond.


Slot: BN'ers in het ziekenhuis: leren van de helden

SBS 6
21:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van BN'ers in het ziekenhuis: leren van de helden, waarin vier BN'ers een tijdje als stagiaires in het ziekenhuis werken. Het is tijd om het werk te evalueren, maar tegelijkertijd wordt er nog even hard gewerkt. Olcay Gulsen is op de valreep getuige van een hersenoperatie, terwijl de patiënt wakker is en Monic Hendricx ziet hoe een slagader er van binnen eruit ziet.


Slot: De Druiventros: d'r op of d'r onder

RTL 4
21:30 uur

In de laatste aflevering van De Druiventros: d'r op of d'r onder moet de hotelfamilie Mutsaers-Zoontjes beslissen welk concept in hun restaurant komt. Het restaurant krijgt een make-over. Onder de bezielende leiding van topchef Julius Jaspers heeft de familie drie concepten getest. Het testpubliek heeft vervolgens gestemd en vandaag wordt bekend welk idee het beste uit de bus komt en dus uitgerold wordt in het restaurant.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV