Zaterdag 12 juni in Hier zijn de Van Rossems: Maarten, Vincent en Sis in Utrecht

Zaterdag 12 juni in Hier zijn de Van Rossems: Maarten, Vincent en Sis in Utrecht
Laatste aflevering van het seizoen

Kijktip :

Zaterdagavond (12 juni) is alweer de laatste aflevering van het huidige seizoen van Hier zijn de Van Rossems te zien op NPO 2. Deze week gaan broers Maarten en Vincent en zus Sis op pad in Utrecht.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Misdaad
In Utrecht zijn veel prachtige gebouwen te vinden, maar er zit ook weleens een dissonant tussen. Maarten kan zich nog boos maken om de Neudeflat, volgens hem "een misdaad". Dat wordt gelukkig enigszins gecompenseerd door het oude postkantoor dat ernaast ligt, een prachtgebouw. Op het Domplein gaat Vincent dieper in op een felle architectenstrijd.

Paus Adrianus
Verder vertelt Maarten bij het monumentale Paushuize het tragische verhaal van de Utrechtse paus Adrianus en Sis weet een zinnenprikkelend schilderij in Museum Catharijneconvent gelukkig nog academisch te duiden. Maarten sluit de serie af met een exposé over de wonderlijke geschiedenis van de Maliebaan - mits hij niet wordt gestoord door motorfietsen.

De slotaflevering van Hier zijn de Van Rossems is op zaterdag 12 juni om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 12 juni in Hier zijn de Van Rossems: Maarten, Vincent en Sis in Utrecht of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier