Documentaire De Gouden Koets woensdag 16 juni te zien op NPO 2

Documentaire De Gouden Koets woensdag 16 juni te zien op NPO 2
Restauratie op de voet gevolgd

Kijktip :

Woensdagavond zendt NPO 2 de documentaire De Gouden Koets uit. Deze film vertelt het verhaal van de restauratie van de beroemde Gouden Koets, die na Prinsjesdag 2015 niet meer in het openbaar te zien was. We volgen de ingewikkelde operatie op de voet.

De Gouden Koets gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Dilemma's
Het rijtuig is sinds 2015 tot in het kleinste detail bekeken en hersteld. Deze documentaire laat zien met welke dilemma's de restauratoren te maken kregen: de Gouden Koets is weliswaar een historisch kunstobject, maar moet ook aan de veiligheidseisen voldoen op belangrijke dagen voor het Koninklijk Huis. Bovendien is er veel discussie over één specifiek paneel.

Niet meer inzetten?
Het paneel in kwestie is 'Hulde der Koloniën', dat een groot deel van de linkerzijde van de Koets beslaat en waarop nogal dubieuze elementen uit het vaderlandse verleden worden afgebeeld. Steeds meer stemmen pleiten ervoor de Gouden Koets vanwege dat paneel niet meer in te zetten op Prinsjesdag en andere gebeurtenissen.

De documentaire De Gouden Koets is op woensdag 16 juni om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de docu De Gouden Koets terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De Gouden Koets woensdag 16 juni te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier