Vanavond op tv: EK-wedstrijd Italië - Zwitserland, documentaire De Gouden Koets

Vanavond op tv: EK-wedstrijd Italië - Zwitserland, documentaire De Gouden Koets
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 juni

Kijktip :

De tweede speelronde van het EK voetbal is aangebroken. Vandaag spelen de eerste landen hun tweede wedstrijd en er staat meteen veel op het spel bij Turkije - Wales en Italië - Zwitserland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Het beste van... ABBA

NPO 3
20:20 uur

In de muziekspecial Het beste van... ABBA bekijken bekende Nederlanders beelden van de wereldberoemde Zweedse formatie en bespreken het gevoel dat ABBA nog steeds bij hen oproept. Van hun grote doorbraak 'Waterloo' (1974) tot hun laatste hit 'One of Us' (1981), het komt allemaal voorbij. Na deze uitzending is de documentaire ABBA Forever te zien, om 21:10 uur op NPO 3.


Docu: De Gouden Koets

NPO 2
20:25 uur

Na Prinsjesdag 2015 begon een ingrijpende restauratie van de Gouden Koets. Sindsdien is het rijtuig tot op het kleinste detail bekeken en daar waar nodig onder handen genomen. Die restauratie is nu afgerond. In de documentaire De Gouden Koets wordt de ingewikkelde operatie op de voet gevolgd. In de uitzending komen de dilemma's naar voren waarvoor de restauratoren zich gesteld zagen.


The Hobbit: The Battle of the Five Armies

RTL 7
20:25 uur

Op RTL 7 is het fantasyspektakel The Hobbit: The Battle of the Five Armies te zien. Thorin Oakenshield en de dwergen hebben de grote schatten van hun thuisland weer in handen, maar het gevolg is dat de draak Smaug Laketown verwoest. Ondertussen zijn de Orc-legioenen onderweg om de Lonely Mountain aan te vallen. Bilbo Baggins vecht voor zijn leven in de oorlog van de vijf grote legers. De duistere krachten nemen toe en de dwergen, elfen en mensen moeten een keuze maken: samenwerken of vernietigd worden.


Nieuw: Hudson & Rex

FOX
20:35 uur

Vanaf vanavond is de Canadese misdaad-dramaserie Hudson & Rex elke woensdag vanaf 20:35 uur met dubbele afleveringen te zien op FOX. De serie gaat over rechercheur Charlie Hudson. Hij vormt een team met zijn 'uitermate goed getrainde politiehond', de Duitse herder Rex, met wie hij graag samenwerkt omdat een hond tenminste niet de oren van je hoofd praat.


Live: Italië - Zwitserland (EK voetbal)

NPO 1
20:50 uur

Vanaf 20:25 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Italië - Zwitserland vanuit Rome, Italië. Het EK voetbal is deze dag aangekomen bij de tweede speelronde. Na Finland - Rusland in Groep B (15:00 uur) en Turkije - Wales in Groep A (18:00 uur) is het om 21:00 uur de beurt aan Italië tegen buurland Zwitserland. Italië opende het EK afgelopen vrijdagavond met een 3-0 overwinning op Turkije. Zwitserland begon een dag later met een gelijkspel tegen Wales.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: EK-wedstrijd Italië - Zwitserland, documentaire De Gouden Koets of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV