Groots filmavontuur King Kong maandag 21 juni te zien op Net5

Groots filmavontuur King Kong maandag 21 juni te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Na zijn megalomane Lord of the Rings-trilogie, die een hele sloot Oscars binnenhengelde, ging Peter Jackson doodleuk verder met zijn volgende megaproject: King Kong. Deze kon weliswaar op iets minder lof rekenen dan de LOTR-films, maar was niettemin een groot kassucces en opnieuw goed voor een paar Oscars. De film is maandag te zien op Net5 en je kunt King Kong streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Carl Denham, een overijverige regisseur, zit zwaar in de problemen met z'n laatste productie: de hoofdrolspeelster heeft ontslag genomen, hij heeft geen script en de studio wil het liefst de hele film schrappen. Toch besluit Carl samen met de werkloze actrice Ann Darrow en een crew van New York naar het mysterieuze Skull Island te reizen voor opnames. Op het eiland zou een legendarisch beest leven dat door de inboorlingen wordt vereerd. Eenmaal aangekomen blijkt deze legende te kloppen en Ann wordt ontvoerd door de inboorlingen, die haar aan een enorme gorilla willen voeren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Opnieuw trok Jackson voor King Kong alles uit de cast: prachtige sets en kostuums en overweldigende special effects. De reusachtige gorilla ziet er geweldig uit op het scherm, maar enkele dinosauriërs - die er door Jackson ook maar in zijn gegooid - komen iets minder goed uit de verf. Leuk detail is dat Jackson de film heeft gesitueerd in 1933, het jaar waarin de originele King Kong in de bioscopen verscheen. Er waren Oscars voor Beste Geluid, Beste Geluidseffecten en Beste Special Effects. De prachtige muziek van James Newton Howard verdient hier ook een vermelding.

Cast
Naast Andy Serkis (Dawn of the Planet of the Apes) en Naomi Watts (The Impossible) zijn ook Jack Black (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Adrien Brody (The Pianist) te zien in King Kong. Deze film is geregisseerd door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

King Kong (2005) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op maandag 21 juni om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur. Speelduur: 187 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Groots filmavontuur King Kong maandag 21 juni te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV