Recensie: In The Heights is heerlijke musicalfilm waar je blij van wordt

Recensie: In The Heights is heerlijke musicalfilm waar je blij van wordt
Van de makers Crazy Rich Asians en Hamilton

Film :

Vanaf 1 juli gaat de film In The Heights draaien in de Nederlandse bioscopen. Met een dikke IMDb-beoordeling van 7,6 moet dit wel een feest worden op het witte doek. Een verhaal over belangrijke levenslessen, grote dromen, liefde, dans maar ook verlies en tegenslag. Lees hier de filmrecensie van In The Heights.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit een levendige en hechte gemeenschap door hun grote dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos), die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij fantaseert en zingt over een beter bestaan.

Onder andere Corey Hawkins en Anthony Ramos in de film 'In The Heights'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: musical-haters (of mensen die allergisch zijn voor zingen in films) kunnen beter een andere film uitkiezen. Dit is een zomerse en energieke feelgood-film die uit zijn voegen barst van de liedjes. Wie de magistrale musical Hamilton (lees hier onze recensie) heeft gezien, ziet overeenkomsten in deze film, waar naast rapmuziek ook salsa en merengue de muzikale hoofdingrediënten zijn. De cast is uitstekend met zeer getalenteerde sterren als Anthony Ramos en Melissa Barrera. De film is bij vlagen imponerend en heeft een klein traantje, maar weet dit vaak niet vast te houden. In The Heights tikt het niveau van La La Land zeker niet aan, maar vooral musicalliefhebbers hebben een heerlijke avond uit. Drie sterren.

Cast
Naast Anthony Ramos (Hamilton) en Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns) zijn ook Melissa Barrera (Perseguidos), Olga Merediz (Orange is the New Black), Leslie Grace, Jimmy Smits (Star Wars: Rogue One) en Corey Hawkins (Straight Outta Compton) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians).

Vanaf 1 juli 2021 is de film In The Heights te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Muziek, Musical. Tijdsduur: 143 minuten. IMDb-score 7,6.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: In The Heights is heerlijke musicalfilm waar je blij van wordt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier