Heftige documentaire The Return - Life After ISIS dinsdag te zien op NPO 2

Heftige documentaire The Return - Life After ISIS dinsdag te zien op NPO 2
Wat moet er met IS-vrouwen gebeuren?

Kijktip :

Dinsdagavond (13 juli) is de fascinerende en heftige documentaire The Return - Life After ISIS te zien op NPO 2. In deze film is te zien hoe westerse, door IS geradicaliseerde vrouwen na de val van ISIS in 2019 worden ondergebracht in kampen in Syrië, zoals het Koerdische kamp Roj. Wat moet er met deze vrouwen en kinderen gebeuren?

The Return - Life After ISIS gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Workshops
Canada, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en de Verenigde Staten willen de vrouwen niet opnemen, maar het vraagstuk is voor westerse en niet-westerse regeringen nog niet opgelost. Deze documentaire laat zien hoe de vrouwen in speciale workshops op zoek gaan naar inzichten over wat er achter ze ligt en de toekomst. De Spaanse regisseur Alba Sotorra kreeg toegang tot het kamp Al-Roj.

Gesloten
Dankzij Koerdische strijders die ze in Syrië had gevolgd voor een andere film mocht Sotorra het kamp betreden, waar ze in maart 2019 de westerse vrouwen voor het eerst sprak. Die waren zeer gesloten: denken en voelen was te moeilijk voor ze, en dus zochten ze bescherming in stilzwijgen. Ze durfden zich niet uit te spreken, omdat groepjes vrouwen die IS trouw bleven druk uitoefenen op hun kampgenoten.

De documentaire The Return - Life After ISIS is op dinsdag 13 juli om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de docu The Return - Life After ISIS terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire The Return - Life After ISIS dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV