Muziekspecial Het beste van... Doe Maar zie je woensdag 14 juli op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... Doe Maar zie je woensdag 14 juli op NPO 3
Terug naar de jaren tachtig

Kijktip :

NPO 3 pakt deze weken uit met diverse muziekspecials op de woensdagavond. In navolging van ABBA, André Hazes en Prince is deze week Doe Maar aan de beurt. We beginnen de avond met Het beste van... Doe Maar. Om 21.15 uur volgt de documentaire Doe Maar: is dit alles.

Het beste van... Doe Maar gemist? Kijk de hele muziekspecial terug via Gids.tv.

Nederpopband
We gaan terug naar de jaren tachtig met bekende Nederlanders als Francis van Broekhuizen, Anne-Marie Jung, Wolter Kroes, Annemieke Schollaardt en Erik de Zwart. Zij halen in deze special herinneringen op aan de muziek van de fantastische Nederpopband Doe Maar. Hun populariteit was ongekend en leidde tot Beatles-achtige taferelen in ons land.

Hysterie
Doe Maar brak in 1981 door met '32 jaar (Sinds 1 dag of 2)', en hits als 'Doris Day', 'Is dit alles', 'De bom' en 'Pa' volgden - nummers die iedereen tot op de dag van vandaag mee kan zingen. We krijgen de geschiedenis van de band te zien, en hoe de hysterie soms uit de hand liep. Iedereen herinnert zich de zalen vol gillende tieners tijdens de optredens van Doe Maar.

De muziekspecial Het beste van... Doe Maar is op woensdag 14 juli om 20.30 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Het beste van... Doe Maar terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV