Recensie: met Fear Street Part One: 1994 brengt Netflix slasherhorror in Scream-stijl

Recensie: met Fear Street Part One: 1994 brengt Netflix slasherhorror in Scream-stijl
Horrortrilogie start matig maar belooft beterschap

Film :

Sinds 2 juli staat de film Fear Street Part One: 1994 op Netflix. De streamingdienst pakt uit met een horrortrilogie gebaseerd op de griezelboekenreeks Fear Street van R.L. Stine. Dit keer wordt vooral het jongvolwassenen publiek aangesproken. Lees hier de recensie van Fear Street Part One: 1994.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Welcome in Shadyside
Een aantal angstaanjagende en duistere gebeurtenissen vindt plaats in het dorpje Shadyside, Ohio. Een groepje tieners ontdekt dat deze gebeurtenissen mogelijk met elkaar verbonden zijn. Erger nog, ze komen achter de vreselijke waarheid dat ze zomaar eens de volgende slachtoffers kunnen worden.

Actrice Julia Rehwald als Kate Schmidt in de film 'Fear Street Part One: 1994'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De streamingdienst met de bloedrode N komt met het briljante idee om een horrortrilogie te releasen die bijzonder geschikt is voor jongvolwassenen. Een echte slasher dus, waar koppen rollen en handen worden afgehakt. In het eerste deel valt op dat er een dikke knipoog wordt gegeven naar de films van de legendarische regisseur Wes Craven (Scream). Origineel is het allemaal niet, en de nineties-sfeer komt niet goed uit de verf. Bovendien krijg je te maken met een paar zeer irritante hoofdpersonages, waarvan je hoopt dat ze snel een vreselijke dood sterven. Kortom: we moeten met deze Stranger Things-horrorslasher door de zure appel heen bijten. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Kiana Madeira (After We Fell) en Olivia Scott Welch (Panic) is ook Fred Hechinger (The Woman in the Window) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Leigh Janiak (Honeymoon).

Vanaf 2 juli 2021 is deze film Fear Street Part One: 1994 te streamen op Netflix. Het tweede deel verschijnt op 9 juli en het derde deel op 16 juli. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 107 minuten. IMDb-score: 6,2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: met Fear Street Part One: 1994 brengt Netflix slasherhorror in Scream-stijl of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier