Adembenemend epos Braveheart zie je maandag op Net5 in Vintage Love-maand

Adembenemend epos Braveheart zie je maandag op Net5 in Vintage Love-maand
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Bij Vintage Love denk je misschien niet meteen aan Braveheart, maar de basis van dit epos van Mel Gibson wordt wel degelijk gevormd door een romantisch verhaal. Daaromheen is het echter vooral brute actie wat de klok slaat. De film is maandag te zien op Net5 en je kunt Braveheart streamen via onder meer Disney+ en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
Schotland, de dertiende eeuw. Na de dood van de Schotse koning maakt Edward de Stelt aanspraak op de troon. Deze tiran straft tegenstand en kritiek af met dood en geweld. Ook Malcolm Wallace wordt door de Engelse bezetter uit de weg geruimd. Vervolgens wordt de jonge William Wallace door zijn oom Argyle in het buitenland opgevoed. Als volwassene keert William terug naar de Schotse Hooglanden, waar hij een rustig leven wil opbouwen met Murron, zijn grote liefde met wie in het geheim is getrouwd. Wanneer Murron door een landheer wordt vermoord zweert William te strijden tot de laatste Engelsman van Schotse bodem is verdwenen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Hoewel The Man Without a Face (1993) het officiële regiedebuut van Mel Gibson was, wordt die film vaak vergeten. Braveheart was zijn grote doorbraak als regisseur en hij liet direct zien veel kwaliteiten in huis te hebben. Gibson bracht de vele indrukwekkende veldslagen op indrukwekkende wijze in beeld en hij weet een meeslepend historisch verhaal te vertellen. Braveheart werd voor maar liefst tien Oscars genomineerd, waarvan er uiteindelijk vijf werden gewonnen - waaronder de twee belangrijkste, voor Beste Film en Beste Regie.

Cast
Naast Mel Gibson (The Professor and the Madman) en Sophie Marceau (The World Is Not Enough) zijn ook Angus Macfadyen (The Lost City of Z), Patrick McGoohan (A Time to Kill) en Catherine McCormack (28 Weeks Later) te zien in Braveheart. Deze film is geregisseerd door Mel Gibson (Hacksaw Ridge).

Braveheart (1995) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op maandag 19 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: biografie, drama, romantiek. Speelduur: 178 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Adembenemend epos Braveheart zie je maandag op Net5 in Vintage Love-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier