Sfeervolle western The Hateful Eight vrijdag te zien op Veronica

Sfeervolle western The Hateful Eight vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Quentin Tarantino is een groot fan van westerns, iets dat hij in 2012 al liet zien met Django Unchained. In 2015 verscheen er nóg een western van hem, maar dit keer in de sneeuw: The Hateful Eight. Deze sfeervolle en steengoede film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt The Hateful Eight streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Voor het eerst sinds zijn debuutfilm Reservoir Dogs (1992) maakte Quentin Tarantino weer een film die zich grotendeels afspeelt op één locatie. Het is even wennen, maar de dynamische dialogen waar Tarantino patent op heeft zijn gelukkig weer volop aanwezig. Die kunnen echter niet verhullen dat The Hateful Eight op sommige momenten wat traag is. Daartegenover staat een fenomenale cast, prachtig camerawerk van Robert Richardson en geweldige muziek van Ennio Morricone - die beloond werd met een Oscar.

Cast
Naast Samuel L. Jackson (The Hitman's Bodyguard) en Kurt Russell (The Christmas Chronicles) zijn ook Jennifer Jason Leigh (Annihilation), Walton Goggins (Ant-Man and the Wasp) en Tim Roth (Selma) te zien in The Hateful Eight. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Pulp Fiction).

The Hateful Eight (2015) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 30 juli om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: mysterie, western. Speelduur: 168 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sfeervolle western The Hateful Eight vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV