Vanavond op tv: Het Echte Leven in de Dierentuin en cabaret van Martijn Koning

Vanavond op tv: Het Echte Leven in de Dierentuin en cabaret van Martijn Koning
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 31 juli

Kijktip :

Vanavond kunnen we weer genieten van een nieuwe aflevering van Het Echte Leven in de Dierentuin, waarin zwarte neushoorn Naima op het punt staat te bevallen. Verborgen camera's leggen dit seizoen het dierenleven in Diergaarde Blijdorp vast. En verder: op RTL4 kan je genieten van Martijn Koning. Zijn show Koning van de Dieren wordt uitgezonden.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het echte leven in de dierentuin: neushoorn gaat bevallen

NPO 1
20:25 uur

In deze aflevering van 'Het echte leven in de dierentuin' trekt zwarte neushoorn Naima zich terug in haar stal. Ze kan ieder moment bevallen van een nieuw jong. Wandelend blad Phileine blijkt zich te kunnen voortplanten zonder man. Aziatische olifant Sunay is aan het puberen en heeft het gemunt op zijn weerloze oma Irma. En amoerpanter Kitan betreedt het domein van vrouwtje Vatne. Verborgen camera's leggen dit seizoen het dierenleven in Diergaarde Blijdorp vast. De gepassioneerde verzorgers vertellen wat hun dieren dag en nacht beleven en wat dat betekent.


Start: Cardinal seizoen 2

Canvas
20:38 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Canadese thrillerserie Cardinal met dubbele afleveringen op zaterdag vanaf 20:40 uur te zien op Canvas. In de serie worden speurders John Cardinal en Lise Delorme geconfronteerd met een reeks brutale moorden in het pittoreske Algonquin Bay. Detective Jerry Commanda treft in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een verwarde jongedame aan bij een baancafé, helemaal alleen. De roodharige vrouw weet niet wie ze is, hoe ze daar terechtgekomen is en wie haar neergeschoten heeft. Zelfs wanneer de kogel verwijderd is, kan 'Red' zich niets meer herinneren. De zaak wordt overgedragen aan Cardinal en Delorme. Zij moeten Red beschermen en tegelijk uitzoeken wie zij en de schutter zijn. Er wordt een spoor gevonden naar het mogelijke wapen en dat spoor leidt ook naar een tweede slachtoffer, niet neergeschoten, maar ritueel omgebracht en achtergelaten in een gruwelijk tafereel.


Hollandse Zaken: kleinkind nooit meer zien

NPO 2
20:40 uur

Deze week in Hollandse Zaken een reportage over het verdriet van tienduizenden grootouders die hun kleinkinderen niet meer zien. Vaak is de situatie het gevolg van een vechtscheiding of een hoog opgelopen familieruzie. De opa’s en oma’s hebben geen idee hoe het met hun kleinkinderen gaat: geen berichtjes, geen bezoekjes en cadeautjes die worden teruggestuurd. Ook voor de kleinkinderen kunnen de gevolgen groot zijn. Grootouders die het overkomt staan met lege handen. Alleen wie bij de rechter kan aantonen een grote rol te spelen in het leven van de kleinkinderen maakt kans op iets van een omgangsregeling.


Cabaret: Martijn Koning - Koning Van De Dieren

RTL 4
21:44 uur

Registratie van de cabaretshow 'Koning Van De Dieren' van Martijn Koning uit het theaterseizoen 2016-2017. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een hele show te wijden aan onze beste vrienden. Martijn heeft gelukkig energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op. Hij heeft geheid de 'hoogste grapdichtheidgarantie'. Zijn hoofd staat niet stil. Als een flipperkast vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af.


Dramafilm: Reservoir Dogs

NPO 3
22:05 uur

Drama. Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert. Maar tijdens de hold-up loopt echter alles fout.


Muziek: Harrie Jekkers & Klein Orkest

NPO 1
22:25 uur

Deel 1 van het muziektheaterprogramma met Harrie Jekkers & Klein Orkest. Na lange tijd keerden ze weer terug in het theater. Het tweede deel van de voorstelling 'Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug' is volgende week zaterdag 7 augustus rond 22:20 uur te zien op NPO 1. Harrie Jekkers wil nog een keer terug naar zijn muzikale roots als zanger van de popgroep Klein Orkest. De band scoorde twee evergreens: O, O, Den Haag en Over de Muur. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de lp Roltrap naar de Maan. Een lp met dertien prachtige kinderliedjes, waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed. Harrie Jekkers wil vroeger nog een keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.


Westernfilm: For A Few Dollars More

RTL 7
22:35 uur

Premiejagers Monco en Mortimer zijn elkaars rivalen. Beiden gaan meedogenloos achter gezochte misdadigers aan en strijken daarmee veel geld op. Als de psychopathische bandiet Indio uit de gevangenis ontsnapt, gaan Monco en Mortimer op zoek naar hem. Ze moeten noodgedwongen samenwerken. Monco is geïnteresseerd in de beloning, maar Mortimer is uit op wraak. Ze raken verwikkeld in hevige vuurgevechten die uiteindelijk tot een dodelijke climax leiden.


Tv-première: Portrait de la jeune fille en feu

NPO 2
23:50 uur

Frans drama. Op een afgelegen eiland bij Bretagne, eind 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. 's Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. Langzaam groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.




Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV