Fascinerende documentaire De beveiligers dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire De beveiligers dinsdag te zien op NPO 2
Een kijkje achter de schermen

Kijktip :

Beveiliging bevindt zich inmiddels overal in onze samenleving. In steden hangen camera's op straat, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. De documentaire De beveiligers onderzoekt de wereld van de beveiliging.

De beveiligers gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Geert Wilders
Beveiliging lijkt steeds vanzelfsprekender, en vooral noodzakelijk. Maar leveren deze beveiligers daadwerkelijk bescherming of is het vooral schijnveiligheid? In de documentaire worden vijf personen gevolgd die ons veilig moeten houden - zoals Michael, persoonsbeveiliger van Geert Wilders. Hij moet tijdens zijn werk kunnen reageren als een robot.

Borssele
Verder zien we John de Nooijer, de Security Manager van de kerncentrale in Borssele. Er is nooit eerder iemand geïnterviewd over de beveiliging van een nucleaire installatie. En Jory Brenders is beveiliger bij de Pride in Amsterdam. Hij vertelt over het jaarlijkse evenement, dat hoog op de lijst staat met mogelijke doelwitten voor een terroristische aanslag.

De documentaire De beveiligers is op dinsdag 3 augustus om 22.50 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De beveiligers terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV